Τα «συγκινητικά» λόγια
Τα «συγκινητικά» λόγια
Είναι πολλές φορές που διερωτόμαστε πως είναι δυνατόν από κάποιον λόγο ενός πολιτικού, ιερέα ή ακόμη και απλού ανθρώπου να συγκινούμαστε τόσο πολύ και να αισθανόμαστε τον πόνο και το «βάσανο» του άλλου.
Στη Βιονευρολογική ελέγχουμε αυτούς του ανθρώπους που παρουσιάζουν μια ευσυγκινησία σχετικά με τη μεταφορά του λόγου μέσω των ηλεκτροεγκεφαλογραφικών ερευνών.
Εκεί έχουμε διαπιστώσει τα τελευταία χρόνια, όπου υπάρχει και η δυνατότητα της εκτεταμένης αυτής μελέτης μέσω των σύγχρονων συσκευών ηλεκτροεγκεφαλογραφίας, ότι αυτό το κέντρο που διεγείρεται έτσι ώστε να ρυθμίζει τη συναισθηματική ένταση της μεταφοράς του λόγου είναι η λεγόμενη «νήσος του εγκεφάλου».
Ακριβώς, σε αυτό το σημείο του εγκεφάλου ανάλογα με το πόσο λειτουργεί ή θα λειτουργεί ή υπολειτουργεί η συγκεκριμένη περιοχή έχουμε και τα συναισθήματα της μεταφοράς του λόγου.
Δηλαδή, πέρα από το ότι κατανοούμε πως είναι η κατάσταση που περιγράφει ο συγκεκριμένος ρήτορας, ταυτόχρονα έχουμε και μια συναισθηματική συμμετοχή, ανάλογα με το πώς λειτουργεί η νήσος του εγκεφάλου μας.