• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Περιβάλλον και νοσηρότητα

Περιβάλλον και νοσηρότητα

Περιβάλλον και νοσηρότητα

Κάθε παθολογική εξέλιξη και ιδιαίτερα νευρολογικής αιτιολογίας, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, είναι ένα επακόλουθο της περιβαλλοντολογικής ομοιόστασης του ανθρώπου.

Εάν η έκθεση του καθενός στο περιβάλλον είναι θετική, τότε και τα αποτελέσματα είναι θετικά και περιορίζονται οι νοσογόνες καταστάσεις . Είναι κάτι το αναμενόμενο, γιατί ο άνθρωπος αναπτύσσεται μέσα στο περιβάλλον επικοινωνίας. Κατά 90% λοιπόν η διαμόρφωση χαρακτήρα και υγείας , ιδιαίτερα σε ότι αφορά νευροψυχιατρικά νοσήματα, είναι αποτέλεσμα περιβαλλοντολογικής επικοινωνίας.

Συνεπώς, διάγνωση και θεραπεία όλων των παθολογικών καταστάσεων και ιδιαίτερα των νευροψυχιατρικών συνδρόμων οφείλεται να λαμβάνεται υπόψη.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Νόσος του Alzheimer και γλωσσική επικοινωνία
Σύμφωνα με τις διάφορες έρευνες και την τελευταία ανακοίνωση που έγινε σε έγκυρο περιοδικό νευρολογίας, έχει πιστοποιηθεί ότι στην περίπτωση της νόσου του Alzheimer η επιρροή ξένων γλωσσών παρατείνει τον χρόνο εμφάνισης της νόσου. Περισσότερα...



Ναρκοληψία και κληρονομικότητα
Στην περίπτωση της ναρκοληψίας έχει παρατηρηθεί μία διαταραχή κληρονομικού τύπου στον υποθάλαμο. Περισσότερα...



Το «ασυμπτωματικό» Alzheimer
Χαρακτηριστικό της νόσου του Alzheimer και πολλών άλλων μορφών άνοιας είναι ότι οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον εγκέφαλο και γενικά στο νευρικό σύστημα υφίστανται εδώ και πολλά χρόνια, δημιουργώντας προβλήματα χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τον ασθενή. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit