• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός και «ευαίσθητες» πρωτεΐνες

Διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός και «ευαίσθητες» πρωτεΐνες

Διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός και «ευαίσθητες» πρωτεΐνες

Έχουμε δει επανειλημμένα, κατά την εφαρμογή στη Βιονευρολογική, ότι ο διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός έχει πάρα πολύ μεγάλη θεραπευτική εμβέλεια σε ασθένειες με επιληψία και με κατάθλιψη.

Καινούργιες έρευνες από όλο τον κόσμο δείχνουν πλέον ότι ανοίγεται ένα καινούργιο θεραπευτικό πεδίο στις παθήσεις αυτές του εγκεφάλου, αλλά και σε παρόμοια νοσήματα, τα οποία πλέον επηρεάζονται ουσιαστικά από το διακρανιακό μαγνητικό ερεθισμό για γρηγορότερη αποκατάσταση και θεραπεία.

Η εξήγηση είναι ότι μέσω του ερεθισμού αυτού έχουμε μια άμεση πρόσβαση στη λειτουργία του εγκεφάλου, ενεργοποιώντας κάποιες «ευαίσθητες» στις συχνότητες του διακρανιακού μαγνητικού ερεθισμού πρωτεΐνες.

Οι πρωτεΐνες αυτές, ενεργοποιούμενες ενδοκυτταρικά μέσα στο κεντρικό νευρικό σύστημα, μπορούν να προκαλέσουν τη δημιουργία κάποιων νέων νευρωνικών τόξων.

Έτσι λοιπόν, προκαλώντας αυτή τη λειτουργία ή βελτιώνοντας μια ήδη υπάρχουσα, έχουμε άμεσα ένα μεγάλο θεραπευτικό αποτέλεσμα για τη νευροψυχιατρική νόσο που υπάρχει.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Διαφοροδιάγνωση σκλήρυνσης κατά πλάκας και χαμηλής πίεσης εγκεφαλονωτιαίο υγρό
Η χαμηλή πίεση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού, όπως έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική, πολλές φορές είναι υπεύθυνη για λάθος διαγνώσεις Περισσότερα...



Parkinson και «βραδυφρενία»
Η «βραδυφρενία» είναι ένας παλιός όρος που χρησιμοποιείται κυρίως προκειμένου να χαρακτηριστεί η βραδύτητα της σκέψης, η αδυναμία έκφρασης και γενικά ο συντονισμός γνωστικών λειτουργιών. Περισσότερα...



Εγκεφαλονωτιαίο υγρό και ενδοεγκεφαλικές «πιέσεις»
Πέφτοντας η πίεση του εγκεφαλονωτιαίου υγρού δημιουργούνται στον εγκέφαλο και σε συγκεκριμένες «τοποθεσίες» «υδροστατικές» διαφορές με ποικίλη συμπτωματολογία Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 1/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit