• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η θεραπευτική ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου

Η θεραπευτική ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου

Η θεραπευτική ηλεκτρική διέγερση του εγκεφάλου

Τα τελευταία χρόνια, μετά την άνοδο του κόστους και της χρήσης των ψυχοφαρμάκων, γίνονται έντονες προσπάθειες, προκειμένου να βρεθεί μια αποτελεσματικότερη, θεραπευτική μέθοδος για τις νευροψυχιατρικές παθήσεις.

Η μέθοδος αυτή είναι όπως φαίνεται η διέγερση του εγκεφάλου μεταξύ των άλλων μέσω και του συνεχούς ηλεκτρικού ρεύματος. Πρόκειται για μια προσπάθεια των τελευταίων δυο δεκαετιών που αρχίζει πλέον να αποδίδει καρπούς. Συγκεκριμένα, έχει βρεθεί ότι με διάφορους τρόπους μπορεί με το ηλεκτρικό ρεύμα να διεγερθεί ο εγκέφαλος, τόσο ενδοκρανιακά και εξωκρανιακά.

Υπάρχουν διάφορες τεχνικές με τις οποίες χρησιμοποιείται η ηλεκτρική διέγερση για τις νευροψυχιατρικές ασθένειες. Μπορεί κάλλιστα σε πολύ μικρές και ανώδυνες συχνότητες να υπάρξει μια διέγερση των εγκεφαλικών κυττάρων τέτοια, η οποία θα φέρει σαν αποτέλεσμα την καλύτερη λειτουργία τους.

Αυτόματα η καλύτερη λειτουργία αυτών των εγκεφαλικών κυττάρων έχει και μια άλλη συνέπεια. Η συγκεκριμένη συνέπεια είναι ότι η λειτουργία αυτή βελτιώνει όλη την παθολογική κατάσταση με όλες τις νοσηρές προεκτάσεις που έχει, με αποτέλεσμα να έχουμε μια ανώδυνη, φτηνή και γρήγορη θεραπεία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το σύμπτωμα της αδυναμίας στους νευρολογικούς ασθενείς
Εδώ στη Βιονευρολογική, κάθε φορά που έχουμε ένα καινούργιο περιστατικό, προσπαθούμε να εντοπίσουμε ποιό είναι το σύμπτωμα που περισσότερο από όλα «βασανίζει» τους ασθενείς Περισσότερα...



Αντισώματα για τη θεραπεία των μετατραυματικών παραλύσεων του νωτιαίου μυελού
Συγκεκριμένα αντισώματα «παράγονται» σε ιατρικά πειράματα, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για τη θεραπεία των μετατραυματικών παραλύσεων του νωτιαίου μυελού. Περισσότερα...



Πού οφείλεται η έλλειψη ενέργειας της μιτοχονδριοπάθειας;
Τα μιτοχόνδρια είναι κυτταρικά τμήματα «εργοστάσια» που εντός των κυττάρων διασπούν τους υδατάνθρακες δημιουργώντας έτσι μόρια τριφωσφορικής αδενοσίνης(ΑΤP). Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit