• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς

H μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς

H μελέτη της παραβατικής συμπεριφοράς

Η μελέτης της παραβατικής συμπεριφοράς είναι μια μεγάλη πρόκληση όχι μόνο για τη νευρολογία και την ψυχιατρική, αλλά γενικά για όλο το φάσμα των νευροεπιστημών.

Επειδή στην ουσία πρόκειται για την εικόνα του κώδικα της ανθρώπινης συμπεριφοράς και της ύπαρξης του ανθρώπου μέσα στο περιβάλλον, δημιουργείται όλο και μεγαλύτερη η ανάγκη της κατανόησης της, προκειμένου να βελτιωθεί ο τρόπος ζωής του ανθρώπου πάνω στον πλανήτη.

Βέβαια, σε ότι αφορά την παραβατική συμπεριφορά, πρέπει να ληφθεί και το όλο οικοσύστημα εν γένει και ο αλληλοεπηρεασμός που υφίσταται το άτομο με τα περιβαλλοντολογικά στοιχεία. Φαίνεται ένα τεράστιο «έργο», αλλά στην ουσία πρόκειται για μια προσπάθεια συλλογής πληροφοριών, οι οποίες δομικά δημιουργούν τις προϋποθέσεις εκείνες της πλήρους κατανόησης.

Η ραγδαία εξέλιξη των νευροεπιστημών τα τελευταία χρόνια πάνω σε αυτό το σημείο φέρνει την ελπίδα της σύντομης ολοκλήρωσης αυτού του «έργου». Μια τέτοια αποσαφήνιση προάγει τον ανθρώπινο πολιτισμό και δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις, προκειμένου να έχουμε την εμφάνιση μιας καλύτερης και πιο δίκαιης κοινωνίας.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Λεμφώματα του κεντρικού νευρικού συστήματος και η θεραπεία τους
Το λέμφωμα του κεντρικού νευρικού συστήματος είναι ένας όγκος ποικίλης κακοήθειας που μπορεί για καιρό να μείνει αδιάγνωστος, λόγω του ότι εμφανίζει «σιωπηλή» κλινική συμπτωματολογία Περισσότερα...



Οι αμυλοειδείς πλάκες στις νόσους Alzheimer και σκράπι
Το έτος 1984 στην Αγγλία και συγκεκριμένα στη Σκωτία που ξεκίνησε η έξαρση της σπογγώδους εγκεφαλοπάθειας, κάποιοι επιστήμονες σκέφτηκαν και σύγκριναν νευροπαθολογικά ευρήματα του εγκεφάλου, δηλαδή τις λεγόμενες πλάκες αμυλοειδούς που σχηματίζονται στη νόσο του Alzheimer με παρόμοιες που βρίσκονται στον εγκέφαλο προβάτων που πάσχουν από τη νόσο σκράπι Περισσότερα...



Τι είναι η αφωνία;
Πρόκειται, σε αυτή την εξαίρεση, για την παντελή έλλειψη της φωνής Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit