• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πως οι άνθρωποι «μυρίζουν» ο ένας τον άλλον;

Πως οι άνθρωποι «μυρίζουν» ο ένας τον άλλον;

Πως οι άνθρωποι «μυρίζουν» ο ένας τον άλλον;

Ο εγκέφαλος καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να συμπαθήσει ή να αντιπαθήσει κάποιον και αυτό κατευθύνεται από ένα νευρωνικό τόξο, όπου μεγάλο ρόλο παίζει ακόμη και η «μυρωδιά».

Δηλαδή, σε κάθε ανθρώπινη κίνηση, ιδίως ερωτικού χαρακτήρα, ο συντονισμός της μυρωδιάς ή του αρώματος που εκπέμπει το ένα σώμα προς το άλλο παίζει ουσιαστικά ένα πάρα πολύ μεγάλο ρόλο προσέλκυσης.

Όλη αυτή η διαδικασία ξεκινάει από τη νήσο του εγκεφάλου, η οποία σε συνδυασμό με άλλα αισθητήρια όργανα δημιουργεί εκείνες τις προϋποθέσεις για να αναπτυχθεί η ερωτική έλξη.

Η έλξη είναι ένα στοιχείο ενσυναίσθησης όπου πλέον οσφρητικά ο ένας αντιλαμβάνεται τι οσφρίζεται ο άλλος ▪αυτή η επικοινωνία είναι ένα βασικό στοιχείο της γέννησης του έρωτα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πως προκύπτουν οι μυθοπλασίες;
Συνήθως τις βρίσκουμε σε ασθενείς με διάφορα νευρολογικά ή ψυχιατρικά νοσήματα, όπου κατά κύριο λόγο έχει προσβληθεί η μνήμη τους Περισσότερα...



Hashimoto και πολυνευροπάθεια
Στη Βιονευρολογική έχουμε δει ότι το Hashimoto είναι μια χαρακτηριστική ασθένεια που κακώς θεωρείται μέχρι τώρα μόνο ως διαταραχή του θυρεοειδούς, ενώ πρόκειται και σχεδόν για μια αμιγής εγκεφαλική διαταραχή, η οποία πάρα πολλές φορές αρχίζει από μια συμπτωματολογία δυσλειτουργίας του εγκεφαλικού ιστού για να καταλήξει αργότερα στην τελική διάγνωση του Hashimoto Περισσότερα...



Νοητικές λειτουργίες και πράξεις
Στη Βιονευρολογική, λόγω της μεγάλης έκτασης των νευροφυσιολογικών και νευροψυχολογικών εξετάσεων που εφαρμόζονται σε κάθε ασθενή, πλέον δεν καταμετρώνται μόνο οι πράξεις που παρουσιάζει, που χρειάζεται να ερμηνευτούν για τη συμπεριφορά του, αλλά και οι νοητικές λειτουργίες οι οποίες μπορούν να απεικονιστούν με την ανάλυση των διαφόρων νευροκυμάτων που γίνονται από τις εξετάσεις που αναφέραμε Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit