H μέτρηση αποφάσεων, ιδεών και απόδοσης
H μέτρηση αποφάσεων, ιδεών και απόδοσης
Στη σύγχρονη κοινωνία που ζούμε πλέον κάθε συναίσθημα, αίσθημα ή ακόμη και έκφραση ή συμπεριφορά είναι όλα πλέον «μετρήσιμα».
Υπάρχουν ειδικά ερωτηματολόγια ή ακόμη πιο ειδικά μηχανήματα με τα οποία άμεσα συνδέεται ο ενδιαφερόμενος και κατόπιν των αντιδράσεων του ή των καταγραφών που γίνονται από αυτά μπορεί κανείς να δει πως αποφασίζει, τι ιδέες έχει και πόση πνευματική απόδοση μπορεί να έχει.
Είναι βέβαια, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, ένα εξαιρετικά δύσκολο πεδίο αυτό των ψυχομετρήσεων, αλλά από την άλλη μεριά είναι ουσιαστικό να ξέρει κανείς να το χρησιμοποιεί, διότι μπορεί έχοντας τα αποτελέσματα αυτά να κατευθύνει όχι μόνο θεραπείες και πρόληψη, αλλά και να βελτιώνει τις αποδόσεις και την καθημερινότητα των ανθρώπων.
Η ψυχανάλυση είναι μια παράμετρος μέσα στη νευρολογία-ψυχιατρική που μπορεί σε αυτά τα ειδικά θέματα, ότι αφορά αποφάσεις, ιδέες και απόδοση, να δώσει χρήσιμα παραδείγματα και ουσιαστικές παρατηρήσεις από αποτελέσματα αναλόγων πειραμάτων που θα μπορέσουν να βοηθήσουν σε μια τέτοια βελτίωση.
Είμαστε υποχρεωμένοι σε αυτές τις περιπτώσεις να λαμβάνουμε υπόψη μας και την ψυχανάλυση ή να εφαρμόζουμε διάφορες μεθόδους˙ αυτές τις οποίες πρέπει ο διαγνώστης γιατρός «λίγο ή πολύ» να ξέρει, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα της καταγραφής και της ολοκληρωτικής εικόνας του πάσχοντος.
Επίσης ο συνδυασμός των αποτελεσμάτων, ότι αφορά την απόδοση και την έμπνευση ιδεών, είναι απόλυτα ουσιαστικός για όλες τις μοντέρνες εργασιακές μεθόδους που χρησιμοποιούν οι σύγχρονες μεγάλες εταιρείες ή και οι επιστημονικές ομάδες των πανεπιστημίων. Η ψυχανάλυση είναι ένα εργαλείο που μπορεί σε αυτό τον τομέα να βοηθήσει σε σημαντικό επίπεδο.