• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πότε γίνεται ψυχικά άρρωστος ο ασθενής;

Πότε γίνεται ψυχικά άρρωστος ο ασθενής;

Πότε γίνεται ψυχικά άρρωστος ο ασθενής;

Χωρίς αμφιβολία, όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική, υπάρχουν εκ γενετής ψυχιατρικά προβλήματα, όπως είναι σχιζοφρένειας, μελαγχολίας κ.α., αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές καταστάσεις που οι υγιείς άνθρωποι ξαφνικά εξελίσσονται σε αυτές τις μορφές ψυχώσεων.

Βέβαια, υπάρχει και μια πάρα πολύ μεγάλη ομάδα που ενώ δεν έχει κανένα πρόβλημα, εξακολουθεί να μην έχει, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε κάποια στιγμή υποστήριξη για να μην το υποστεί.

Για αυτό το λόγο και η σύγχρονη νευρολογία και η ψυχιατρική φροντίζει με τη λεγόμενη ψυχολογία της καθημερινότητας να επεξεργάζεται εκείνα τα προβλήματα τα οποία προκύπτουν καθημερινά και αν δε λυθούν, θα προκαλέσουν οπωσδήποτε μια νοσηρή κατάσταση προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσο και αν φαίνεται περίεργο, οι περιπτώσεις που γίνεται χρήση των ιδιωμάτων της νευροψυχιατρικής σήμερα είναι περισσότερο για την πρόληψη, παρά για τη θεραπεία.

Το πολιτιστικό επίπεδο του παγκόσμιου πληθυσμού έχει ανέβει τόσο πολύ που οι άνθρωποι αρχίζουν και αναζητούν το νευροψυχίατρο μόνοι τους, πριν εκδηλωθεί πλήρως και έντονα το πρόβλημα. Μια τέτοια κατάσταση βέβαια πρέπει να είναι σε θέση να την αντιμετωπίζει και ο κάθε γιατρός έγκαιρα.

Έτσι λοιπόν η ιδέα της πρόληψης έχει γίνει πλέον «διεθνώς» παραδεκτή και όλοι «τρέχουν» στον ειδικό την ώρα πλέον που πρέπει. Άρα και αυτός πρέπει να είναι έτοιμος για τις τυχόν σωστές συμβουλές και για τη δρομολόγηση του κάθε περιστατικού. Είναι ένας λόγος που πρέπει να έχει κάποιος γνώσεις ψυχολογίας και ψυχιατρικής, αλλά και μεγάλη κοινωνική εμπειρία από αυτά τα θέματα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Σκλήρυνση κατά πλάκας και νέες θεραπείες
Έρευνες που έγιναν στις αρχές του 21ου αιώνα έδειξαν ότι στη σκλήρυνση κατά πλάκας έχουμε ένα περίπλοκο σύμπλεγμα νοσολογικών παραγόντων που οδηγεί στην κλινική μορφή της νόσου. Περισσότερα...



«Φυσιολογικές» παραισθήσεις
Νέες έρευνες, που έρχονται κυρίως από τη Γαλλία, έχουν δείξει κάτι που έχουμε παρατηρήσει και αρκετές φορές έχει δημοσιευτεί από τους συνεργάτες της Βιονευρολογικής. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit