• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η πορεία της νόσου της σκλήρυνσης κατά πλάκας και οι εστίες στη μαγνητική τομογραφία

Η πορεία της νόσου της σκλήρυνσης κατά πλάκας και οι εστίες στη μαγνητική τομογραφία

Η πορεία της νόσου της σκλήρυνσης κατά πλάκας και οι εστίες στη μαγνητική τομογραφία

Σήμερα πλέον δεν είναι δύσκολο ο εντοπισμός και η έγκυρη διάγνωση μιας απομυελινωτικής νόσου, όπως είναι οι διάφορες μορφές της σκλήρυνσης κατά πλάκας.

Οι χαρακτηριστικές νευροακτινολογικές εικόνες και ιδιαίτερα στη μαγνητική τομογραφία, μάλιστα μετά από εμπλουτισμό, δίνουν χαρακτηριστικές απεικονίσεις, προκειμένου να βγουν τα σωστά συμπεράσματα, σε ότι αφορά διάγνωση και πορεία της νόσου.

Η παρακολούθηση και κλινική εκτίμηση των απεικονιστικών αποτελεσμάτων της μαγνητικής τομογραφίας, δηλαδή των διαφόρων εστιών, αποτελεί πλέον σήμερα ένα καινούργιο παρακλάδι της νευρολογικής διάγνωσης.

Η πληθώρα των παρατηρήσεων που έχει γίνει σε σύγκριση με τις κλινικές εικόνες μας δίνει τη δυνατότητα να αποκομίζουμε τέτοιες γνώσεις από τις ενδείξεις αυτές που βοηθούν τα μέγιστα για την τροποποίηση θεραπευτικής αγωγής και συγκέντρωση στοιχείων για την πρόγνωση των ασθενειών.

Είναι πάρα πολύ χαρακτηριστικό το γεγονός ότι εξαιτίας αυτών των πραγμάτων έχει δοθεί μια καινούργια ώθηση στην κατασκευή νέων μαγνητικών τομογράφων που επιτρέπουν ακόμη καλύτερη απεικόνιση των εστιών και μάλιστα σε ορισμένες περιπτώσεις και μια δια της μαγνητικής τομογραφίας αξιολόγηση και ανάλυση της σύνθεσης τους.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η αναλογία της νόσου του Alzheimer στις άνοιες παγκοσμίως
Πλέον τα ποσοστά της νόσου του Alzheimer σε παγκόσμιο επίπεδο είναι υπολογίσιμα, λόγω των σύγχρονων ιατρικών μέσων και επιδημιολογικών ερευνών. Περισσότερα...



Κληρονομικότητα και σκλήρυνση κατά πλάκας
Ορισμός ή πιθανότητα; Περίπου το 10% με 20% των ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας έχει ασθενείς με την ίδια πάθηση στο περιβάλλον του σε ένα πολύ υψηλότερο ποσοστό από ότι σε άλλες ομάδες πληθυσμού Περισσότερα...



Η διαβητική περιφερική νευροπάθεια και οι στυτικές διαταραχές
Η διαβητική περιφερική νευροπάθεια αποτελεί κατά κύριο λόγο το μεγαλύτερο αίτιο που προκαλεί τις στυτικές διαταραχές Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit