• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Υπάρχει διαφορά στον τονικό σπασμό του προσώπου και στα τικ;

Υπάρχει διαφορά στον τονικό σπασμό του προσώπου και στα τικ;

Υπάρχει διαφορά στον τονικό σπασμό του προσώπου και στα τικ;

Ο τονικός ημισπασμός του προσώπου είναι μια επώδυνη και έντονη μυϊκή σύσπαση που χαρακτηρίζεται στη γωνία του στόματος και στην ένωση της βλεφαρικής σχισμής.

Πρόκειται, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, για ένα σύμπτωμα που απορρέει από μια συγκεκριμένη βλάβη εγκεφαλικής περιοχής. Είναι η λεγόμενη γεφυροπαρεγκεφαλιδική περιοχή.

Σε μια «γωνία» της περιοχής αυτής δημιουργείται ένας τοπικός ερεθισμός από διαφορετικούς παράγοντες που προκαλεί τον τονικό ημισπασμό του προσώπου.

Σε αντίθεση με τα διάφορα τικ του προσώπου, ο σπασμός αυτός έχει τη χαρακτηριστική συμπτωματολογία που λέγαμε και όσον αφορά τη συχνότητα εμφάνισης, περίπου το ρυθμό ρολογιού. Σε αντίθεση, τα τικ είναι τυχαία, στιγμιαία και διάσπαρτα στο πρόσωπο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός και πολλαπλές ικανότητες
O διακρανιακός μαγνητικός ερεθισμός αρχίζει και βρίσκει τα τελευταία χρόνια μια πλατιά εφαρμογή, όχι μόνο στη θεραπεία νευροψυχιατρικών παθήσεων, αλλά και στην ανάπτυξη εγκεφαλικών δεξιοτήτων Περισσότερα...



Το «ασυμπτωματικό» Alzheimer
Χαρακτηριστικό της νόσου του Alzheimer και πολλών άλλων μορφών άνοιας είναι ότι οι διεργασίες που λαμβάνουν χώρα στον εγκέφαλο και γενικά στο νευρικό σύστημα υφίστανται εδώ και πολλά χρόνια, δημιουργώντας προβλήματα χωρίς να γίνουν αντιληπτά από τον ασθενή. Περισσότερα...



Πόσο σπάνιες είναι οι επιληπτικές κρίσεις στον ύπνο στην παιδική ηλικία;
Με τις έρευνες που έχουμε κάνει στη Βιονευρολογική, αλλά και από την παγκόσμια βιβλιογραφία, γνωρίζουμε ότι όταν υπάρχουν επιληπτικές κρίσεις γενικά, στον ύπνο αυξάνονται και σχεδόν πάντα όταν ακολουθούν πολύωρες ηλεκτροεγκεφαλογραφικές καταγραφές και καταγραφή του ύπνου, διαπιστώνεται με σταθερότητα η επίδραση που έχουν οι δυο αρρώστιες μεταξύ τους Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit