Υπάρχει αρκετή υποστήριξη στα νευροψυχιατρικά νοσήματα;
Υπάρχει αρκετή υποστήριξη στα νευροψυχιατρικά νοσήματα;
Υπάρχει αρκετή υποστήριξη στα νευροψυχιατρικά νοσήματα;
Από έρευνες που έχουν γίνει σε Γερμανικές κλινικές, έχει βρεθεί ότι στη σύγχρονη Ευρώπη, ενώ φτάνουμε περίπου στα νευροψυχιατρικά νοσήματα τον καταχωρημένο αριθμό των 170 εκατομμυρίων Ευρωπαίων, μόνο ένα 10% έχει μια ελάχιστη περίθαλψη σε κατάλληλα επίπεδα, σε ότι αφορά το νόσημα του.
Τα υπόλοιπα ποσοστά κινούνται μεταξύ μιας «συνταγής» και μιας «συμβουλής».
Δηλαδή, δεν υπάρχει ούτε ανάλογο ιστορικό, ούτε παρακολούθηση της πορείας, ούτε κάτι που να επιτρέπει τη συνέχεια και την παρατήρηση της νόσου, αλλά ταυτόχρονα και τη θεραπείας της σε ένα επαγγελματικό επίπεδο με στόχο τη λύση του προβλήματος.
Είναι ένας χώρος που πρέπει σίγουρα να γίνει κάθε προσπάθεια και επειδή ακριβώς υπάρχει και αυτό το κενό, πρέπει ο κάθε ένας που πάσχει να φροντίζει αυτός και μόνος του.
Ήταν ο πρώτος νευρολόγος επιστήμονας ο οποίος στο τέλος του 19ου αιώνα περιέγραψε με μεγάλη ακρίβεια τα συμπτώματα του «τικ» και από τότε η επιστημονική κοινότητα προτίμησε το όνομά του στη νόσο προς τιμή του. Περισσότερα...
Η γκρελίνη με τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις είναι η «ορμόνη» της όρεξης Περισσότερα...
Παρακολουθούν τώρα*
TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 7/9
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.