«Διαφορετικα» συναισθηματα στο ιδιο ερεθισμα λογω «περιοδου αντιδρασης» - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ «ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ» ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΕΡΕΘΙΣΜΑ ΛΟΓΩ «ΠΕΡΙΟΔΟΥ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗΣ»
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

«Διαφορετικά» συναισθήματα στο ίδιο ερέθισμα λόγω «περιόδου αντίδρασης»

«Διαφορετικά» συναισθήματα στο ίδιο ερέθισμα λόγω «περιόδου αντίδρασης»

«Διαφορετικά» συναισθήματα στο ίδιο ερέθισμα λόγω «περιόδου αντίδρασης»

Από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει ουσιαστικά πόσο χρόνος χρειάζεται και για να αντιδράσει, αλλά και για να ανακουφιστεί από ένα συναίσθημα. Ας πούμε π.χ. του φόβου ή του πανικού.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό της εγκεφαλικής του λειτουργίας και γεννά τον τρόπο αντίδρασης που από μικρός έχει μάθει. Δηλαδή, να επεξεργάζεται τα συναισθήματα αυτά.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι στη γενική στάση της ζωής του παίζει αυτός ο χρόνος αντίδρασης ή αποκατάστασης ενός συναισθήματος έναν ουσιαστικό ρόλο τόσο για την ψυχική του ηρεμία, αλλά και για τα ζωτικά του αντανακλαστικά.

Αυτή την «περίοδο αντίδρασης» καλό είναι ο καθένας να τη «μαθαίνει» για τον εαυτό του για να μπορεί να αντιδρά ανάλογα και να προσαρμόζεται στο κοινωνικό περιβάλλον.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ημικρανίες και οικογενειακή κληρονομική επιβάρυνση
Ψάχνοντας χρόνια τις ημικρανίες, τον τρόπο εμφάνιση τους, τη συσσώρευση τους και κυρίως την ένταση τους βλέπουμε, τουλάχιστον από τις παρατηρήσεις μας εδώ στη Βιονευρολογική, ότι υπάρχει σαφώς μια οικογενειακή επιβάρυνση Περισσότερα...



Τι είναι η «μορφολογική» θεωρία;
Η «μορφολογική» θεωρία προέκυψε στις αρχές του 19ου αιώνα σαν ένα εργαλείο ψυχοθεραπείας, αλλά ασχολείται και με ένα πολύ ουσιαστικό και πρακτικό αντικείμενο. Περισσότερα...



Είναι η προοδευτική πολυεστιακή λευκοεγκεφαλοπάθεια μια απομυελινωτική νόσος;
Με σιγουριά αποτελεί μια απομυελινωτική νόσο, διότι κυρίως προσβάλλει τα νευρικά κύτταρα και κυρίως περισσότερο τους νευροάξονες και λιγότερο τα σώματα των νευρικών κυττάρων Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 6/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit