• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

«Διαφορετικά» συναισθήματα στο ίδιο ερέθισμα λόγω «περιόδου αντίδρασης»

«Διαφορετικά» συναισθήματα στο ίδιο ερέθισμα λόγω «περιόδου αντίδρασης»

«Διαφορετικά» συναισθήματα στο ίδιο ερέθισμα λόγω «περιόδου αντίδρασης»

Από άνθρωπο σε άνθρωπο διαφέρει ουσιαστικά πόσο χρόνος χρειάζεται και για να αντιδράσει, αλλά και για να ανακουφιστεί από ένα συναίσθημα. Ας πούμε π.χ. του φόβου ή του πανικού.

Αυτό είναι χαρακτηριστικό της εγκεφαλικής του λειτουργίας και γεννά τον τρόπο αντίδρασης που από μικρός έχει μάθει. Δηλαδή, να επεξεργάζεται τα συναισθήματα αυτά.

Πάντως, είναι χαρακτηριστικό ότι στη γενική στάση της ζωής του παίζει αυτός ο χρόνος αντίδρασης ή αποκατάστασης ενός συναισθήματος έναν ουσιαστικό ρόλο τόσο για την ψυχική του ηρεμία, αλλά και για τα ζωτικά του αντανακλαστικά.

Αυτή την «περίοδο αντίδρασης» καλό είναι ο καθένας να τη «μαθαίνει» για τον εαυτό του για να μπορεί να αντιδρά ανάλογα και να προσαρμόζεται στο κοινωνικό περιβάλλον.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα και νικοτινικά ανευρύσματα
Τα ανευρύσματα του εγκεφάλου είναι πολλών ειδών, αλλά τα πιο επικίνδυνα είναι αυτά που ξεκινάνε από τις ενδοκαρδίτιδες και με την αιματική κυκλοφορία φτάνουν στον εγκέφαλο, όπου εξελίσσονται σε άλλα μικροανευρύσματα σε διάφορα μέρη του αγγειακού δέντρου, που αιματώνουν τον εγκέφαλο Περισσότερα...



Πόνος, δυσκαμψία και αγκυλώσεις
Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, ένα χαρακτηριστικό «τρίγωνο» με μεγάλα κλινικά προβλήματα είναι αυτό της αγκυλωτικής σπονδυλίτιδας σε συνδυασμό με την αγκύλωση και τους πόνους που προέρχονται από αυτήν Περισσότερα...



Ουίσταν Ώντεν-σκλήρυνση κατά πλάκας-Πάτρα
Στην περιοχή της Πάτρας ο πρόεδρος του νοσοκομειακού προσωπικού, εξαιρετικά ανήσυχος, ανακοινώνει ένα γεγονός που παρουσιάστηκε ξαφνικά και κατέλαβε τους πάντες εκεί˙ συγκεκριμένα, τον τρομερά αυξημένο αριθμό ασθενών με σκλήρυνση κατά πλάκας (ΣΚΠ) και μεταξύ του προσωπικού. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 2/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit