• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Το σύνδρομο του κινητικού νευρώνα και η συγγένεια του με άλλες νευρολογικές παθήσεις

Το σύνδρομο του κινητικού νευρώνα και η συγγένεια του με άλλες νευρολογικές παθήσεις

Το σύνδρομο του κινητικού νευρώνα και η συγγένεια του με άλλες νευρολογικές παθήσεις

Το σύνδρομο του κινητικού νευρώνα, ιδιαίτερα στις αρχές της νόσου, αποτελεί μια εξαιρετική διαφοροδιαγνωστική δυσκολία. Πάντοτε πρέπει να γίνεται εξέταση κατά πόσο μπορεί να συγχέεται με μια άλλη νευρολογική ασθένεια που έχει παρόμοια συμπτώματα με αυτό.

Χαρακτηριστικές είναι οι περιπτώσεις της κινητικής νευροπάθειας και της χρόνιας απομυελινωτικής φλεγμονικής πολυνευροπάθειας. Και στις δυο περιπτώσεις παίζει πάρα πολύ μεγάλο ρόλο η διαφοροδιάγνωση από την αρχή της θεραπείας.

Ο ρόλος οφείλεται κατά κύριο λόγο στη χρήση της φαρμακευτής αγωγής που σε όλες τις περιπτώσεις, ιδιαιτέρα ότι αφορά τη χρήση κορτικοστεροειδών και των ανοσοσφαιρινών, πρέπει να γίνει άμεσα, έτσι ώστε να έχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Καθυστερήσεις σε αυτό τον τομέα είναι συνδεδεμένες με αργότερες κλινικές διαταραχές και επιδείνωση της συμπτωματολογίας .

Για αποφυγή αυτών των περιπτώσεων, θα πρέπει νευρολογικά στην αρχή με την εμφάνιση της νόσου να συγκεντρωθούν τόσο στα αποτελέσματα και στα συμπτώματα και εκμεταλλευόμενοι την εμπειρία να θέσουμε τη σωστή νευρολογική διάγνωση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Καταστάσεις πνευμονίας σε ηλικιωμένους μετά από εγκεφαλικά αιματώματα
Πολλές φορές τα εγκεφαλικά αιματώματα σε ηλικιωμένους ασθενείς δημιουργούν προβλήματα στην αναπνοή και ως εκ τούτου θλάσεις των πνευμόνων και καταστάσεις εισρόφησης. Περισσότερα...



Οι περιγεννητικές βλάβες και η αστάθεια
Συχνά στη Βιονευρολογική βλέπουμε ανθρώπους με, προοδευτικά, αυξημένη τάση για αστάθεια λόγω μιας μικρής βλάβης που είχαν σχετικά με τη γέννα (περιγεννητική) Περισσότερα...



Γενικευμένες μυϊκές δυστονίες και κράμπες μετά από δηλητηρίαση στρυχνίνης
Η δηλητηρίαση από στρυχνίνη είναι βέβαια σπάνια, αλλά όμως πρέπει κανείς σαν κλινικός γιατρός πάντα να την έχει στο νου του, ιδιαίτερα αν ξέρει ότι ο ασθενής κατανάλωσε πιθανόν «επικίνδυνα» τρόφιμα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 9/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit