• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εξάρτηση από τη νικοτίνη και η νευρολογία

Εξάρτηση από τη νικοτίνη και η νευρολογία

Εξάρτηση από τη νικοτίνη και η νευρολογία

Η εξάρτηση από τη νικοτίνη αποτελεί πλέον ένα «πανεθνικό» εθισμό. Και όμως καινούργιες έρευνες έδειξαν ότι μπορούν με κατάλληλες διαδικασίες να βοηθήσουν το ίδιο το άτομο να οδηγηθεί στην απεξάρτηση από αυτόν το «βραχνά».

Συγκεκριμένα, με απεικονιστικές μεθόδους μπορεί ο εξαρτώμενος να έχει άμεση οπτική της δικής του εγκεφαλικής λειτουργίας, κατά τη διαδικασία της αναζήτησης της νικοτίνης.

Το αποτέλεσμα αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να δημιουργήσει ο ίδιος ο εξαρτώμενος τις προϋποθέσεις εκείνες που με άλλους νευρολογικούς σχηματισμούς και με άλλες ιδέες να επηρεάζει την ελάττωση της επιθυμίας για νικοτίνη.

Κατά παρόμοιο τρόπο μπορούν να γίνουν απεξαρτήσεις και από άλλες ουσίες ή από παθολογικά «σχήματα» ιδεών που δημιουργούν στον εγκέφαλο νευρωνικά τόξα και εξαρτήσεις.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Κληρονομικές ημικρανίες και προοδευτική αύρα
Μια μορφή της αύρας των ημικρανιών είναι και ο τύπος της «προοδευτικής» εξέλιξης Περισσότερα...



«Λανθασμένη» πληροφορία και καρκίνοι
Όπως έχει αποδείξει η σύγχρονη έρευνα, πολλοί καρκίνοι του εγκεφάλου αναπτύσσονται και μάλιστα γρήγορα εξαιτίας μιας ανοσολογικής διαταραχής που συμβαίνει στην περιοχή του εγκεφαλικού αιματικού φραγμού. Περισσότερα...



Εγκεφαλίτιδα, ψύχωση, επιληπτικές κρίσεις
Υπάρχουν μορφές ψυχώσεων οι οποίες προέρχονται από εγκεφαλίτιδες, κυρίως μετά από ιώσεις, που συνοδεύονται τακτικά και από επιληπτικές κρίσεις. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit