Τα δερματικα θηλωματα του προσωπου - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΑ ΔΕΡΜΑΤΙΚΑ ΘΗΛΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τα δερματικά θηλώματα του προσώπου

Τα δερματικά θηλώματα του προσώπου

Τα δερματικά θηλώματα του προσώπου

Θήλωμα, όταν αναφέρουμε, εννοούμε ένα μικρό δερματικό όγκο, όπου προβάλλει και κρέμεται από ένα λεπτό μίσχο με διάμετρο ένα έως τρία χιλιοστά και ύψος μέχρι πέντε χιλιοστά. Το χρώμα του δέρματος είναι κανονικό σαν του δέρματος, δηλαδή καφεοειδές.

Στη Βιονευρολογική, το παρατηρούμε σε πάρα πολλές περιπτώσεις, ιδιαίτερα σε ασθενείς με έντονο στρες ή σε προχωρημένο γήρας ή με κακή υγιεινή προσώπου και δημιουργούν τεράστια προβλήματα εσωτερικού χαρακτήρα, αλλά και εξωτερικής εμφάνισης.

Τα περισσότερα θηλώματα οφείλονται στον ιό Hpv (Human papillomavirus) και είναι δύσκολο ακριβώς να εντοπιστεί σε ποιο «υποτύπο» αυτού του ιού ανήκουν, γιατί είναι πάρα πολύ μεγάλος ο αριθμός γνωστών και αγνώστων.

Βέβαια, αξίζει να αναφερθεί ότι οι άνθρωποι γενικά που δεν προσέχουν την υγιεινή του προσώπου τους, δεν πλένονται καλά, δεν ξυρίζονται καλά, δε δημιουργούν προϋποθέσεις «εκγύμνασης» των ιών του προσώπου και με βρόμικα χέρια αγγίζουν το πρόσωπο ή ύστερα από σεξουαλικές πράξεις έχουν τέτοιου είδους επαφές, πολύ τακτικά δημιουργούν θηλώματα, τα οποία έχουν την τάση να πολλαπλασιάζονται και ιδιαίτερα στις περιπτώσεις εκείνες που παράλληλα με την ύπαρξη τους χρησιμοποιούνται και διάφορες ουσίες.

Ευτυχώς, τα τελευταία χρόνια με την έρευνα που υπάρχει και με την προσοχή που δίνεται, έχουν ανακαλυφθεί πάρα πολλές θεραπευτικές μέθοδοι, απλές έως και χειρουργικού χαρακτήρα που μπορούν με ένα μεγάλο ποσοστό να «πολεμήσουν» αυτές τις καταστάσεις.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η μαγνητική τομογραφία κι η παρακολούθηση της πορείας της άνοιας
Πάρα πολλοί ερευνητές έχουν μπει στον πειρασμό, εδώ και πολλά χρόνια, να παρακολουθούν την εξέλιξη της άνοιας, χρησιμοποιώντας σαν εξεταστικό μέτρο νευροφυσιολογικές διαγνώσεις ή ακόμη μαγνητική τομογραφία Περισσότερα...



Συχνοουρία και διαταραχές βάδισης
Συχνά σε ηλικιωμένους ασθενείς προκύπτει ενοχλητική ακράτεια ούρων ή επιτακτική ανάγκη ούρησης και παράλληλα δυσκολία της κίνησης κατά τη βάδιση. Περισσότερα...



Είναι υπεύθυνα τα άτομα για τις πράξεις τους ή για τον εγκέφαλο τους;
Μια καινούργια ερώτηση τίθεται μετά τη δραστηριοποίηση των νευροεπιστημόνων, σε ότι αφορά την εύρεση της λειτουργίας της θέλησης Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit