• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Δερματικά θηλώματα προσώπου, ύστερα από τοπικούς τραυματισμούς

Δερματικά θηλώματα προσώπου, ύστερα από τοπικούς τραυματισμούς

Δερματικά θηλώματα προσώπου, ύστερα από τοπικούς τραυματισμούς

Το πρόσωπο είναι μια ιδιαίτερη, ευάλωτη περιοχή με πάρα πολύ έντονη νευρική υποδομή και με μεγάλη ευαλωτότητα σε διάφορους κινδύνους.

Έτσι μικροί τραυματισμοί, επεμβάσεις, γρατσουνίσματα, λοιμώξεις κ.τ.λ. είναι δυνατόν να δημιουργήσουν θηλώματα, τα οποία αρκετές φορές, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, μπορούν να επεκταθούν μέσω και του αναπνευστικού προς τα κάτω ή προς τα πάνω στον εγκέφαλο και μπορεί με τον καιρό, εφόσον δεν αντιμετωπιστούν σωστά ή δε δοθεί η δέουσα προσοχή, να δημιουργήσουν κακοήθεις εστίες, οι οποίες να έχουν συνέπειες για την όλη κατάσταση.

Είναι καθήκον του κάθε νευρολόγου, που έχει παραλύσεις, παρέσεις ή βλάβες των εγκεφαλικών συζυγιών να κάνει μια πολύ προσεκτική έρευνα, σε ότι αφορά την περίπτωση θηλωμάτων στις γύρω περιοχές.

Εκπλήσσεται κανείς καμία φορά με τον αριθμό των περιπτώσεων και ειδικά των καταστάσεων που αποκαλύπτει, όταν αυτός ο έλεγχος είναι έντονος και εκπλήσσεται με τη σειρά του πόσο εύκολη είναι η θεραπεία, όταν τελικά αποδειχτεί ότι είναι σε καλό δρόμο η διάγνωση.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πώς αντιμετωπίζουμε τις αρτηριοφλεβώδεις δυσπλασίες του εγκεφάλου;
Επειδή πρόκειται για καθαρά ανατομικές διαταραχές, είναι επόμενο ότι εδώ σε αυτή την περίπτωση τον πρώτο λόγο για την αντιμετώπιση των κινδύνων έχουν οι εγχειρητικές καταστάσεις Περισσότερα...



Κινητικές δυσλειτουργίες μετά από κρανιοεγκεφαλική κάκωση
Οι κινητικές διαταραχές, ύστερα από ένα χτύπημα στο κεφάλι, είναι το πρώτο και κυριότερο σημείο που πρέπει να τύχει της προσοχής του γιατρού, διότι η μη καταγραφή του και πιθανόν μη φροντίδα του μπορεί να έχει χρόνιες συνέπειες για αυτόν Περισσότερα...



Η επακτή ψύχωση και η εχθρότητα με την απορριπτική συμπεριφορά
Σχεδόν σε όλους τους ασθενείς που υπόκεινται στην «πλύση του εγκεφάλου» που δημιουργείται κατά τις καταστάσεις της επακτής ψύχωσης, το κυριότερο χαρακτηριστικό είναι μια σταδιακά αυξανόμενη εχθρότητα και απορριπτική συμπεριφορά, που συνοδεύουν το παραλήρημα του ασθενούς Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 3/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit