• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι είναι η φλουοροσεΐνη και η φλουοροαγγειογραφία;

Τι είναι η φλουοροσεΐνη και η φλουοροαγγειογραφία;

Τι είναι η φλουοροσεΐνη και η φλουοροαγγειογραφία;

Τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη, ευαίσθητη μέθοδος για όλες τις νευροφθαλμικές παθήσεις και για όλες εκείνες τις καταστάσεις όπου έχουμε ταυτόχρονα προσβολή της οξύτητας της όρασης με νευρολογικά στοιχεία.

Πρόκειται για την εξέταση της φλουοροαγγειογραφίας, η οποία με τα σύγχρονα τεχνικά μέσα που υπάρχουν είναι ιδιαίτερα εύκολη, γρήγορη και ακριβής. Συγκεκριμένα, βασίζεται στο γεγονός αν κατά την εφαρμογή της υπάρχει «διαρροή» ενός υλικού που λέγεται φλουοροσεΐνη ή όχι.

Ανάλογα με τη συμπεριφορά της φλουοροσεΐνης μπορεί κανένας να διακρίνει αν έχει να κάνει με αμιγώς εκφυλιστικά νοσήματα ή με μια δευτερογενή ή τριτογενή επιπλοκή.

Πλέον, σήμερα ευτυχώς τα μηχανήματα της φλουοροαγγειογραφίας είναι φτηνά και είναι διαθέσιμα παντού, έτσι ώστε να μπορεί κανείς εύκολα και σε όλες τις ηλικίες αναίμακτα και ανώδυνα να κάνει την εξέταση αυτή χωρίς να «βασανίζει» τον ασθενή.

Οι πληροφορίες που παρέχονται είναι μεγάλες και με τη σκέψη ότι υπάρχει και η δυνατότητα της φωτογράφισης, έχουμε την απεικονιστική μέθοδο για επαναλήψεις και επανεξετάσεις, έτσι ώστε να μπορούμε να διαφοροδιακρίνουμε τη μια αρρώστια από την άλλη και να λάβουμε τα κατάλληλα μέτρα. Μπορούμε ακόμη να δούμε εάν υπάρχει θεραπευτική πρόοδος ή όχι και αν ναι πόσο μεγάλη είναι.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Απώλεια δακρύων και σάλιο από τη μια μεριά
Η πάρεση του προσωπικού νεύρου μπορεί να έχει μια σταθερή κλινική εικόνα, αλλά και να ποικίλει σε ότι αφορά τη χρονική εμφάνιση των διάφορων συμπτωμάτων Περισσότερα...



Εγκέφαλος – ψυχώσεις – εγκεφαλικά «τοπία» σχιζοφρένειας
Για το ότι πια η σχιζοφρένεια «γεννιέται» στον εγκέφαλο κάτω από συγκεκριμένες διαδικασίες δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία. Περισσότερα...



O μίσχος της υπόφυσης και τα εγκεφαλικά τραύματα
Η υπόφυση σε μέγεθος μπιζελιού ουσιαστικά «αιωρείται» εντός του εγκεφάλου και μάλιστα μέσα στο τουρκικό εφίππιο, κρεμασμένη από ένα λεπτό μίσχο από τον υποθάλαμο. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit