Μερικη αδυναμια και καρκινος - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΕΡΙΚΗ ΑΔΥΝΑΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΡΚΙΝΟΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μερική αδυναμία και καρκίνος

Μερική αδυναμία και καρκίνος

Μερική αδυναμία και καρκίνος

Είναι μια παρακινδυνευμένη ερώτηση και ενασχόληση γενικά κατά πόσο μια μυϊκή αδυναμία είναι ένας «προάγγελος» κάποιας καρκινοματώδης νεοπλασματικής κατάστασης.

Από την πείρα μας στη Βιονευρολογική, βέβαια, όταν «κλείσει» η διάγνωση, τότε βλέπουμε ότι η πλειάδα των καρκίνων αρχίζει πάντα με μια μυϊκή καταβολή, περιορισμένου ή γενικευμένου χαρακτήρα. Τουλάχιστον την αισθάνεται ο ασθενής έτσι.

Βέβαια, από το σημείο αυτό μέχρι που να αποδειχτεί ότι η συγκεκριμένη μυϊκή αδυναμία κάποιου χώρου έχει την αιτιολογία μιας νεοπλασίας, είναι τρομερά δύσκολο και είναι θέμα κυριολεκτικά μόνο αυτοψίας.

Εδώ βέβαια παίζει τεράστιο ρόλο η γνώση του γιατρού και η εμπειρία του πάνω σε παρόμοια φαινόμενα, καθώς επίσης και ο συσχετισμός των διαφόρων ευρημάτων, των διαφόρων εξετάσεων, μετατρέποντας τα συμπτώματα, την πορεία τους και γενικά τη διαδικασία εξέλιξης της νόσου.

Πάντως, το θέμα της μυϊκής αδυναμίας ποτέ δεν πρέπει να περνάει αδιευκρίνιστο, ακόμη και αν η πιστοποίηση μιας νεοπλασίας είναι σπάνιο γεγονός.

Η μυϊκή αδυναμία πρέπει να εξαντλείται διαγνωστικά από τον κάθε γιατρό, κάθε ειδικότητας, πολύ δε περισσότερο από το νευρολόγο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

To «αξίωμα» του Κερτ Λέβιν
Ο Κερτ Λέβιν στη δεκαετία του τριάντα και σαράντα ήταν από τις μεγάλες προσωπικότητες της ψυχολογίας και της ψυχιατρικής Περισσότερα...



Η επικινδυνότητα του δευτερογενούς αντιφωσφολιπιδικού συνδρόμου
Η παθολογική κατάσταση των πολλαπλών θρομβώσεων στον οργανισμό ή ακόμη της «καταστροφής» οργάνων που προκαλείται μετά από λήψη κάποιων φαρμάκων ή ιδιαίτερα ύστερα από κάποια νοσηρή κατάσταση χαρακτηρίζει ένα αντιφωσφολιπιδικό σύνδρομο δευτερογενής μορφής. Περισσότερα...



Τραυματισμοί στον εγκέφαλο και ρυθμός
Ο τραυματισμένος εγκέφαλος παρουσιάζει δυσλειτουργία σε ότι αφορά τη διαμόρφωση του ρυθμού της μελωδίας και της μουσικής. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit