• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Οι πόνοι μετά από εγκεφαλικά έμφρακτα

Οι πόνοι μετά από εγκεφαλικά έμφρακτα

Οι πόνοι μετά από εγκεφαλικά έμφρακτα

Οι πιο συνεχείς και οι πιο δυνατοί, επίμονοι, συχνοί και διαφόρου εντάσεως πόνοι, ιδιαίτερα σε ηλικιωμένους ασθενείς, είναι αυτοί που, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, συμβαίνουν μετά από ένα εγκεφαλικό έμφρακτο.

Πάντοτε ένα εγκεφαλικό έμφρακτο θα προκαλέσει, πέρα από τις τοπικές διαταραχές όπως βρίσκουμε στα νευροφυσιολογικά ευρήματα, και τοπικά συμπτώματα άλγους. Το ιδιαίτερο που έχουν αυτοί οι πόνοι, ιδιαίτερα μετά τα εγκεφαλικά έμφρακτα, είναι ότι ποικίλουν έντονα από περιοχή σε περιοχή. Π.χ. δεν είναι τόσο σκληρά δυνατοί και τόσο έντονοι, όταν παράλληλα συμβαίνουν στα μεγάλα ημισφαίρια.

Ιδιαίτερα έντονοι παραμένουν αυτοί κυρίως, όταν συμβαίνουν σε μικρές αλλά πολύ ειδικές περιοχές του εγκεφάλου, όπως είναι ο θάλαμος, ο κροταφικός λοβός ή ο πλάγιος δικτυωτός σύνδεσμος.

Βέβαια, ο καλός νευρολόγος, ο οποίος χρόνια μπορεί να ψάχνεται με αυτά εδώ τα πράγματα, πολλές φορές μπορεί να έχει και δυσκολίες να εντοπίσει το ένα ή το άλλο σύνδρομο, διότι όταν υπάρχουν τέτοιες καταστάσεις σε τόσο ευαίσθητα σημεία περιπλέκεται αρκετές φορές αυτό, σε σημείο τέτοιο που είναι αδύνατον να ξεχωρίσει κάνεις την προέλευση.

Συνεπώς, πρέπει σε τακτικά διαστήματα και με έντονη παρακολούθηση και ερωτήσεις στην ασθενή να συντονίζει ο κλινικός γιατρός τα αποτελέσματα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Σπαστικότητα και συγκίνηση
Αυτό που πρέπει να μάθει ο ασθενής που υποφέρει από νευρολογικό νόσημα με μικρού ή μεγάλου βαθμού σπαστικότητα, όσο περίεργο και αν φαίνεται, είναι ο έλεγχος των συγκινητικών καταστάσεων Περισσότερα...



Διπλωπία σε εγκεφαλικές βλάβες
Διπλωπία μπορεί να έχουμε σε βλάβες του εγκεφάλου σε διάφορες θέσεις Περισσότερα...



Ερεθισμός του εγκεφάλου με συχνότητες
Ο απευθείας ερεθισμός του εγκεφάλου με συχνότητες δεν είναι ιατρική πρωτοπορία. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit