Οι πονοι «πυροβολισμοι» - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΠΟΝΟΙ «ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ»
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Οι πόνοι «πυροβολισμοί»

Οι πόνοι «πυροβολισμοί»

Οι πόνοι «πυροβολισμοί»

Υπάρχουν κάποιοι πόνοι που έρχονται ξαφνικά, σαν κυριολεκτικά να δέχεται κάποιος έναν πυροβολισμό σε ένα συγκεκριμένο μέρος. Κυρίως αυτοί προέρχονται από τη σπονδυλική στήλη και τα περιφερικά νεύρα.

Ο χαρακτήρας σε αυτόν τον πόνο είναι τυπικός από τα περιφερικά νεύρα, που βγαίνουν από τη σπονδυλική στήλη και πηγαίνουν στα άκρα (χέρια, πόδια), διότι ακριβώς προέρχεται από γρατζουνίσματα, μικροφλεγμονές ή πιέσεις από οστά ή άλλους ιστούς που αλλάζουν θέση στη σπονδυλική στήλη, ανάλογα με τις επιβαρύνσεις τις οποίες δέχεται αυτή.

Είναι πόνοι, οι οποίοι πρέπει και αυτοί γρήγορα να «γιατρεύονται», διότι με την πάροδο του χρόνου σίγουρα θα αυξηθούν και θα δημιουργήσουν επιπλέον προβλήματα, διότι ο χαρακτήρας τους είναι έτσι επεκτατικός.

Πρέπει λοιπόν κανένας να δώσει μεγάλη προσοχή, τόσο στη θέση όσο και στην τοποθεσία που βρίσκονται και τη διαδρομή που κάνουν οι πόνοι, καθώς επίσης και τις συνθήκες˙ π.χ. μετά από επιβάρυνση, ύστερα από λοίμωξη παρουσιάζονται. Το τελευταίο έχει σημασία, προκειμένου να δοθεί η κατάλληλη αγωγή για να έχουμε γρήγορα αποτελέσματα.

Σε αυτούς τους πόνους «πυροβολισμούς» το μέγιστο είναι μια γρήγορη αναλγητική περίοδος. Δεν πειράζει τόσο αν επαναληφθούν, φτάνει να επαναλαμβάνονται τα αναλγητικά διαλειμματα, έτσι που σιγά σιγά να μπορεί ο ασθενής να «αποκατασταθεί» πλέον από μόνος του.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Σχιζοφρένια και πρόβλεψη
Ο αριθμός των σχιζοφρενικών επεισοδίων άρα και των σχιζοφρενών ασθενών ανεβαίνει τα τελευταία χρόνια ραγδαία. Περισσότερα...



Οι τάσεις αυτοτραυματισμού στα παιδιά
Αγόρια και περισσότερο κορίτσια, παιδικής μέχρι και εφηβικής ηλικίας, σε αρκετά μεγάλο ποσοστό παρουσιάζουν τις περισσότερες φορές, φροντίζοντας να το κρύβουν, τάσεις αυτοτραυματισμού Περισσότερα...



Η νευρολογική παραλλαγή της ασθένειας (NAB) Αδαμαντιάδης-Μπεχτσέτ ( Behçet )
Ένας Τούρκος και ένας Έλληνας στον προηγούμενο αιώνα περιγράψανε την ίδια αρρώστια, η οποία διεθνώς είναι γνωστή με τα ονόματα και των δυο και χαρακτηρίζεται από άφθες στο στόμα, ραγοειδίτιδα στο μάτι, συσπάσεις στα σπλάχνα και αλλοιώσεις στο σκελετό, ιδιαίτερα στην περιοχή του αυχένα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit