Σφυριγμα στο αυτι και φωνοφοβια - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΣΤΟ ΑΥΤΙ ΚΑΙ ΦΩΝΟΦΟΒΙΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Σφύριγμα στο αυτί και φωνοφοβία

Σφύριγμα στο αυτί και φωνοφοβία

Σφύριγμα στο αυτί και φωνοφοβία

Πρόκειται για μια νοσηρή κατάσταση, κυρίως ψυχιατρικής αιτιολογίας, που συμβαίνει περισσότερο σε ηλικιωμένα άτομα που έχουν μια πτώση της ακοής και παράλληλα εμφανίζουν μια υπέρμετρη ευαισθησία σε διάφορους ήχους.

Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, το φαινόμενο αυτό απαντάται τακτικά σε ασθενείς και μπορεί να είναι δυσάρεστο μέχρι και ανυπόφορο, ιδιαίτερα όταν υπάρχει συνδυασμός θορύβου, που ενοχλεί προς την κατεύθυνση αυτή.

Επίσης και η ένταση του θορύβου μπορεί να δημιουργήσει αυτή την ευαισθησία. Π.χ. ένα απλό χτύπημα του τηλεφώνου ή ένας ελαφρύς θόρυβος μπορούν να φέρουν τον ασθενή στα άκρα, φτάνοντας σε τέτοιο σημείο που να θέλει την απόλυτη απομόνωση και ησυχία, προκειμένου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του.

Η φωνοφοβία σε συνδυασμό με την πτώση της ακοής είναι μια επώδυνη κατάσταση που μπορεί κλιμακωτά να οδηγήσει σε αύξηση της συμπτωματολογίας των ψυχιατρικών συμπτωμάτων σε σημείο τέτοιο που στο τέλος να μην αναγνωρίζεται η πραγματική αιτία και να αντιμετωπίζονται άλλες πιο περίπλοκες καταστάσεις.

Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, ο συνδυασμένος έλεγχος των διαγνωστικών παραμέτρων είναι αναγκαίος και η έγκυρη θεραπευτική επέμβαση επίσης.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Biofeedback και επώδυνα σύνδρομα
Το μεγαλύτερο ποσοστό των ασθενών, σε κάθε ιατρική μονάδα με τη μορφή οξέων ή χρόνιων περιστατικών, είναι αυτό των περιστατικών του πόνου Περισσότερα...



Εγκεφαλικά ανευρύσματα και γαστρορραγία
Στη Βιονευρολογική, έχουμε παρατηρήσει ότι εκεί που υπάρχουν εγκεφαλικά ανευρύσματα, ορισμένες φορές έχουμε μια «ταραχή» του γαστρικού βλεννογόνου που μπορεί να φτάσει και σε γαστρορραγία Περισσότερα...



O προσδιορισμός της ομοκυστεΐνης στη νόσο του Alzheimer
Η ομοκυστεΐνη είναι ένα μόριο που πλέον σήμερα βιοχημικά μπορεί να ανιχνευτεί στο αίμα και να προσδιοριστεί ακριβώς. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit