• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Υπερευαισθησία στους ήχους

Υπερευαισθησία στους ήχους

Υπερευαισθησία στους ήχους

Ένα πάρα πολύ μεγάλο κεφάλαιο, σε ότι αφορά την υπεραισθησία στους ήχους, είναι αντικείμενο της νευρολογίας και της ψυχιατρικής μαζί με τη συμβουλή του ωτορινολαρυγγολόγου.

Πρέπει όμως να «ειπωθεί» κυρίως από νευροψυχιατρικής πλευράς, όπως έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, διότι ασθενείς με προβλήματα υπερευαισθησίας στους ήχους τελικά καταλήγουν σε αυτή την ειδικότητα.

Οι λόγοι είναι ότι πρώτον ακριβώς η περίπτωση αυτή τις περισσότερες φορές έχει μια νοσηρότητα στο κεντρικό νευρικό σύστημα και ως εκ τούτου πρέπει σε αυτό το σημείο να γίνει και η διαφοροδιάγνωση.

Συνήθως, αρχίζει με μικρές εντάσεις, αδυναμία στο άκουσμα του θορύβου γενικά ή κάποιου θορύβου ειδικά, π.χ. τηλεφώνου, και εξελίσσεται αργά σε ένα βαθύ και «ανήσυχο» πρόβλημα.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ασθενείς καταφεύγουν σε διάφορους γιατρούς, κυρίως ωτορινολαρυγγολόγους, αλλά και παθολόγους, όμως στο τέλος η συμβουλή του νευρολόγου-ψυχιάτρου είναι αυτή που έχει το ειδικό βάρος, γιατί όπως είπαμε και παραπάνω τα προβλήματα αυτά κατά κύριο λόγο είναι νευροψυχιατρικών διαταραχών.

Κυρίως στην περιοχή του αυτιού, στον αναβολέα βρίσκεται το «κλειδί» της νοσηρότητας αυτής της κατάστασης. Κάπως θα πρέπει να αρχίσει η έρευνα από αυτό το σημείο με διάφορα διαγνωστικά μέσα που σήμερα είναι δυνατόν να εφαρμοστούν, όπως π.χ. νευροφυσιολογικές εξετάσεις παράλληλα με μαγνητική τομογραφία, και να εντοπιστεί η διαταραχή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Γιατί αυξάνονται τα αυτοάνοσα ρευματικά νοσήματα;
Έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική, αλλά υπάρχουν και πάρα πολλές βιβλιογραφικές αναφορές, ότι η ανάπτυξη των αυτοάνοσων ρευματικών παθήσεων τα τελευταία χρόνια αυξάνεται ραγδαία Περισσότερα...



Διαφοροποίηση γονιδίων και κυττάρων
Χρησιμοποιώντας το φως μπορούμε να ελέγξουμε ποια γονίδια διεγείρουν τα νευρικά κύτταρα, κάτω από ποιες προϋποθέσεις και υπό ποιες συνθήκες. Περισσότερα...



Γλοίωμα, λέμφωμα ή φλεγμονώδης απομυελινωτική εστία
Σε μια περίπτωση εγκεφαλικής βιοψίας που ελέγχονται με διάφορα τεστ φαιά και λευκή ουσία του εγκεφάλου, τα στοιχεία ιδιαίτερης σημασίας πρώτα εντοπίζονται και μικροσκοπικά Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (3 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit