• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H παθολογική μίμηση

H παθολογική μίμηση

H παθολογική μίμηση

Είναι πάρα πολλοί οι ασθενείς «φορείς» παρανοϊκής συμπεριφοράς , αποτέλεσμα μιας παρανοϊκής μίμησης.

Στη Βιονευρολογική το έχουμε συναντήσει πάρα πολύ τακτικά, σε γυναίκες περισσότερο από άνδρες, όπου οι ασθενείς μιμούμενοι παρουσιάζουν την παρανοϊκή συμπεριφορά του προτύπου. Συμβαίνει, πολλές φορές, να εντοπίζεται κυρίως στα παιδιά στο δικό τους σχολικό περιβάλλον παρέας ή κύκλο γνωριμιών.

Πρέπει κανείς να είναι πολύ προσεκτικός σε αυτές τις περιπτώσεις, γιατί πρόκειται για εξελισσόμενες καταστάσεις . Ιδιαίτερα, σε περιπτώσεις σχέσης γονιών και παιδιών, η διάγνωση πρέπει να είναι έγκαιρη.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Κρανιοεγκεφαλική κάκωση και οι πέντε εβδομάδες ζωής
Ένας σπουδαίος παράγων, γενικά, στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, είναι ο χρόνος επιβίωσης τους ασθενούς μετά από αυτές Περισσότερα...



Τι γίνεται όταν η πρώτη επίσκεψη για τη νόσο του Alzheimer αποδειχτεί αναποτελεσματική;
Όπως συμβαίνει στα περισσότερα διαγνωστικά ιατρικά κέντρα, είναι δυνατόν σε μια πρώτη επίσκεψη σε έναν ειδικό γιατρό με την υπόνοια της νόσου του Alzheimer να μην έχει την τύχη ο ασθενής να καθοριστεί άμεσα η ασθένεια του και έτσι να προχωρήσει κανείς στα σωστά διαγνωστικά μέτρα. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit