• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ραγοειδίτιδα και θεραπείες σε νευρικές παθήσεις

Ραγοειδίτιδα και θεραπείες σε νευρικές παθήσεις

Ραγοειδίτιδα και θεραπείες σε νευρικές παθήσεις

Υπάρχουν πολλές νευρικές παθήσεις και ιδίως νευρολοιμώξεις ή ακόμη σκλήρυνση κατά πλάκας ή άλλες ιδιοπαθείς ασθένειες, οι οποίες προσβάλουν τα διάφορα μέρη και διάφορους ιστούς του εγκεφάλου σε διάφορες καταστάσεις, ανάμεσα σε αυτούς βέβαια και το ραγοειδή πυρήνα.

Εδώ πρέπει να ξέρουμε ότι μια προσβολή μπορεί να είναι σε γενικευμένο ή και τοπικό επίπεδο. Δηλαδή, να έχουμε μια πρόσθια ραγοειδίτιδα ή μια φλεγμονή του οπισθίου τοιχώματος του ραγοειδούς, η οποία μπορεί να επεκτείνεται και σε χοριοειδίτιδα.

Μάλιστα, αυτές οι μορφές που κατανέμονται σε διάφορα σημεία πολλές φορές είναι και οι αιτίες που δε γίνεται η έγκυρη διάγνωση, γιατί διαφέρουν από σημείο σε σημείο και καμιά φορά, ακόμη και ο ειδικός οφθαλμίατρος στην προσεκτική οφθαλμοσκόπηση είναι δυνατόν να του διαφύγει κάτι τέτοιο, χωρίς να έχει την άμεση αντίληψη.

Βέβαια, τώρα τελευταία με την ανακάλυψη των κορτιζονών και των ανασταλτικών φαρμάκων, ιδίας βραδείας αποδέσμευσης καθώς και συστημικών βιολογικών παραγόντων, έχουμε μια τεράστια γκάμα φαρμάκων που αντιμετωπίζουν όλες αυτές τις καταστάσεις με την προϋπόθεση βέβαια ότι γίνεται η έγκυρη διάγνωση, πράγμα που δεν είναι και πάντοτε συνηθισμένο.

Θα πρέπει κανείς να έχει στη ρουτίνα του, στις εξετάσεις που κάνει, πάντα και τη ραγοειδίτιδα και τις επιπλοκές που μπορεί να προκαλέσει.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η συνεκτική δύναμη της μνήμης
Από τη χρόνια εμπειρία με ασθενείς που υποφέρουν από προβλήματα μνήμης, στη Βιονευρολογική, έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η μνήμη είναι αυτή που δίνει ουσιαστικά συνέχεια στη ζωή μας Περισσότερα...



Ζήλια και θεραπεία
Φαίνεται περίεργο και όμως η ζήλια είναι ένα παθολογικό σύμπτωμα μιάς εγκεφαλικής δυσλειτουργίας κυρίως της περιοχής του κάτω κροταφομετωπιαίου λοβού Περισσότερα...



Βλαστοκύταρρα στο ΚΝΣ
Ο εγκέφαλος διαθέτει μια «πλαστικότητα» που μπορεί ανά πάσα στιγμή να τον εξυπηρετήσει προσαρμόζοντας σε νέα δεδομένα π.χ. ένα τραύμα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 6/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit