Πολλές φορές ο μηχανισμός είναι έτσι τροποποιημένος, ώστε να καλύπτει την ανάγκη κάποιου τρίτου να «υιοθετηθεί» από αυτόν. Δηλαδή, κάποιος παρουσιάζει τα φαινόμενα της ψύχωσης με κάποιον τρόπο τέτοιο, που ένας τρίτος που έχει μια προδιάθεση για αυτό, τα δέχεται σαν δικά του.
Δηλαδή, δε μεταδίδει το πρώτο πρόσωπο στο δεύτερο την ψύχωση, αλλά ο δεύτερος την «υιοθετεί» και την προσαρμόζει στην ψυχοδομή του, επειδή ο ίδιος τη θέλει ή την ανέχεται ή αυτή η ίδια το συμπληρώνει σαν χαρακτήρα.
Πρόκειται, δηλαδή, για μια επακτή ψύχωση σε αυτή την περίπτωση, η οποία όμως «αντλείται» από το δευτεροπαθές άτομο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, ενώ η ψυχιατρική εικόνα παραμένει η ίδια, η αφετηρία είναι διαφορετική.
Σε ότι αφορά την ανάγνωση γραμμάτων και ψηφίων ή και το άκουσμά τους, οι διάφοροι συνδυασμοί που εναλλάσσονται με την αντίληψη μέσα στον εγκέφαλο είναι σημαντικοί για την παραγωγή της μνήμης. Περισσότερα...
Πληροφορίες, έρευνα και αναλύσεις πάνω στο πρόβλημα της σχιζοφρένειας. Περισσότερα...
Παρακολουθούν τώρα*
CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.