• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Έλεγχος σπονδυλικής στήλης και γεννητικών οργάνων στη στυτική δυσλειτουργία

Έλεγχος σπονδυλικής στήλης και γεννητικών οργάνων στη στυτική δυσλειτουργία

Έλεγχος σπονδυλικής στήλης και γεννητικών οργάνων στη στυτική δυσλειτουργία

Σύμφωνα με τις έρευνες στη Βιονευρολογική και τις διάφορες εξετάσεις σε ασθενείς με στυτική δυσλειτουργία, αυτή κατά κύριο λόγο προέρχεται σε ένα μεγάλο ποσοστό από τη λειτουργία του εγκεφάλου και τη λειτουργία του εγκεφάλου με το νωτιαίο μυελό καθώς επίσης και από τα αντανακλαστικά των γεννητικών οργάνων.

Συνεπώς μια μονομερή έρευνα του νευρικού συστήματος σε ότι αφορά τον εγκέφαλο, χωρίς ταυτόχρονο έλεγχο των γεννητικών οργάνων και των ανάλογων αντανακλαστικών τόξων στην περίπτωση αυτή είναι ελλιπής.

Πρέπει διεξοδικά, προσεκτικά και με τη συγκέντρωση όλων των λεπτομερειών να γίνει ένας παράλληλος έλεγχος και για τον εγκέφαλο αλλά και για τη σπονδυλική και γεννητική λειτουργία. Μόνο αποτελέσματα συνδυασμένης έρευνας μπορούν να δώσουν εκείνες τις λύσεις που χρειάζεται ο «ασθενής» για να λυθεί το πρόβλημα του.

Σε περίπτωση στυτικής δυσλειτουργίας, όσο πιο γρήγορα γίνεται η έρευνα αυτή και αποκαλύπτεται το αληθινό αίτιο, τόσο πιο αποτελεσματικά είναι και τα μέτρα που λαμβάνονται.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Πολύωρη ηλεκτροεγκεφαλική καταγραφή στον αυτισμό
Τα τελευταία χρόνια, μέσω της ανάπτυξης των τεχνολογιών, η ηλεκτροεγκεφαλική καταγραφή δραστηριότητας στον αυτισμό είναι δυνατή. Περισσότερα...



Επιληπτικοί σπασμοί βρεφικής και νηπιακής ηλικίας
Συνήθως εδώ στη Βιονευρολογική κατατάσσουμε αυτούς τους σπασμούς από τεσσάρων έως πέντε μηνών και είναι χαρακτηριστικοί, κυρίως από το γεγονός ότι στις περιπτώσεις αυτές έχουμε μια προσβολή του κεντρικού νευρικού συστήματος και ιδίως του εγκεφάλου από εξωτερικά γεγονότα Περισσότερα...



Ποιες είναι οι λειτουργικές δυσφωνίες;
Στη Βιονευρολογική συνηθίζουμε σε πρώτο λόγο, σε ότι αφορά αφωνίες ή δυσφωνίες ασθενών, οι οποίοι κατά κανόνα έρχονται σαν μια δεύτερη γνώμη, μετά από γιατρούς άλλων ειδικοτήτων, να κάνουμε πρώτα μια παρατήρηση για τυχόν ύπαρξη μιας λειτουργικής διαταραχής Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 7/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit