• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Σημειακές βλάβες νωτιαίου μυελού και στυτικές διαταραχές

Σημειακές βλάβες νωτιαίου μυελού και στυτικές διαταραχές

Σημειακές βλάβες νωτιαίου μυελού και στυτικές διαταραχές

Στο νωτιαίο μυελό μπορούν να συμβούν από τα πιο απλά έως και τα πιο σύνθετα πράγματα· μερικές βλάβες μπορεί να προέρχονται από μια απλή δισκοπάθεια, αγγειοφλεγμονώδεις διαταραχές ή ακόμη και από περιπτώσεις μεταβολικών νοσημάτων.

Σε όλες αυτές τις καταστάσεις, όπως έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική, πολύ τακτικά οι άρρενες ασθενείς και ιδιαίτερα νεαρότερης ηλικίας, που είναι και το κύριο κριτήριο για αυτόν τον έλεγχο, παραπονιούνται για διαταραγμένο ερεθισμό και περιοδική στυτική δυσλειτουργία.

Το γεγονός αυτό οφείλεται διότι η σημειακή διαταραχή εντός του νωτιαίου μυελού εμποδίζει την επικοινωνία με τον εγκέφαλο και ως εκ τούτου έχουμε μικρή ή παντελή έλλειψη στυτικής λειτουργίας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο γενικός νευροφυσιολογικός έλεγχος και η κλινική εμπειρία είναι απαραίτητα για να λύσουμε το πρόβλημα σε όποια κατάσταση και αν βρίσκεται ο ασθενής.

Είναι μια ουσιαστική κλινική εικόνα με μεγάλη σημασία για το νεαρό ασθενή και πρέπει αυτά τα παράπονα να λαμβάνονται έγκαιρα υπόψη και να γίνεται ο έλεγχος σε όλη την έκταση που πρέπει.

Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που έχουμε τέτοιου είδους διαταραχές και πολλές φορές μάλιστα αδίκως ταλαιπωρούνται οι ασθενείς, διότι υπάρχουν απλές λύσεις για αυτά τα σύνθετα προβλήματα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Επιληπτικές κρίσεις και αλλαγή συμπεριφοράς
Στις επιληπτικές κρίσεις είναι χαρακτηριστικό ότι αλλάζει τελείως η συμπεριφορά του ατόμου όπως επίσης σημαντικό είναι να αναφέρουμε ότι αυτή η αλλαγή σταματάει απότομα, επανέρχεται και η ίδια διαδικασία επαναλαμβάνεται συνεχώς. Περισσότερα...



Η φυματίωση δεν είναι μόνο στις Ινδίες
Παρόλο που μέχρι τώρα έχει γίνει πίεση ότι η φυματίωση και ιδιαίτερα τα φυμώματα στον εγκέφαλο αποτελούν μια σπάνια κατάσταση ή ενδημούν μόνο στις Ινδίες, αποδείχτηκε ότι και στην Ευρώπη έχουμε τακτικότατη εμφάνιση, ίσως λόγω της μεγάλης μετανάστευσης και κυρίως εντοπίζονται στην παρεγκεφαλίδα, ειδικά στα παιδιά Περισσότερα...



Οι διάφορες παραλλαγές της σπονδυλοπαρεγκεφαλιδικής αταξίας
Η σπονδυλοπαρεγκεφαλιδική αταξία έχει μια ποικιλία συνδυασμού με διάφορα συμπτώματα, τα οποία όμως είναι αυστηρά καθορισμένα, σε ότι αφορά το γενετικό χώρο από τον οποίο προέρχονται Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 4/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit