Οι διαφορες παραλλαγες της σπονδυλοπαρεγκεφαλιδικης αταξιας - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΟΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΠΑΡΑΛΛΑΓΕΣ ΤΗΣ ΣΠΟΝΔΥΛΟΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΙΚΗΣ ΑΤΑΞΙΑΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Οι διάφορες παραλλαγές της σπονδυλοπαρεγκεφαλιδικής αταξίας

Οι διάφορες παραλλαγές της σπονδυλοπαρεγκεφαλιδικής αταξίας

Οι διάφορες παραλλαγές της σπονδυλοπαρεγκεφαλιδικής αταξίας

Η σπονδυλοπαρεγκεφαλιδική αταξία έχει μια ποικιλία συνδυασμού με διάφορα συμπτώματα, τα οποία όμως είναι αυστηρά καθορισμένα, σε ότι αφορά το γενετικό χώρο από τον οποίο προέρχονται.

Στη Βιονευρολογική, π.χ. έχουμε παρατηρήσει να υπάρχει η μια ή η άλλη μορφή της νόσου, σχετικά με τη συμμετοχή της οπτικής θυλίδος, νυσταγμού ή ακόμη και εγκεφαλικών κρίσεων κατά περίπτωση.

Είναι οπωσδήποτε πάρα πολύ ενδιαφέρον από κλινικής και διαγνωστικής πλευράς η κατηγοριοποίηση όλων αυτών των αποκλίσεων και των παραλλαγών της σπονδυλοπαραγκεφαλιδικής αταξίας, αλλά αποτελεί κατά κάποιο τρόπο ακόμη μια «μουσική του μέλλοντος» για την τελική διάγνωση.

Πρέπει όμως να πούμε ότι σε αρκετές περιπτώσεις, η ομαδοποίηση αυτών των παραλλαγών κατά περίπτωση βοηθάει πάρα πολύ, σε ότι αφορά τη σωστή «ανάγνωση» του γενετικού υλικού και στην έρευνα και εντοπισμό των γονιδίων, τα οποία με μια μελλοντική ίσως επέμβαση στο χώρο αυτό, θα μπορούν να περιορίσουν ή και να εξαφανίσουν την αρρώστια.

Αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό˙ ότι πρέπει να μην αφήσει να ατονήσει το ενδιαφέρον των γιατρών στην κατεύθυνση αυτή, διότι πραγματικά η λύση φαίνεται να είναι κοντινή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η αυτεπίγνωση και οι ψυχιατρικές ασθένειες
Όσο και αν φαίνεται περίεργο, η μεγαλύτερη βάση που στηρίζει τη θεωρία των ψυχιατρικών νοσημάτων είναι η αυτεπίγνωση Περισσότερα...



Διαταραχές των ολιγοδενδριτικών κυττάρων και σκλήρυνση κατά πλάκας
Έχουμε δει στη Βιονευρολογική την προοδευτική διαταραχή των ολιγοδενδριτικών κυττάρων, η οποία μαζί με την απώλεια της μυελίνης είναι ο βασικός λόγος της κλινικής ανάπτυξης μια σκλήρυνσης κατά πλάκας Περισσότερα...



Λοιμώδης μονοπυρήνωση και ο ιός Epstein-barr
Σήμερα η μικροβιολογία έχει προχωρήσει πάρα πολύ και μπορεί σε πολλές περιπτώσεις να αναλύσει μέχρι τελευταίο στοιχείο από ποια οικογένεια προέρχεται ο κάθε έρπης. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit