Η παρεγκεφαλιδικη αταξια και νοσηματα των PRION - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ Η ΠΑΡΕΓΚΕΦΑΛΙΔΙΚΗ ΑΤΑΞΙΑ ΚΑΙ ΝΟΣΗΜΑΤΑ ΤΩΝ PRION
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η παρεγκεφαλιδική αταξία και νοσήματα των PRION

Η παρεγκεφαλιδική αταξία και νοσήματα των PRION

Η παρεγκεφαλιδική αταξία και νοσήματα των PRION

Τα τελευταία χρόνια με τη βοήθεια που μας παρέχουν τα νέα διαγνωστικά μηχανήματα και οι καινούργιες διαγνωστικές ανακαλύψεις με την έρευνα του νευρικού συστήματος, υπάρχει και σαν διαφοροδιάγνωση για τις παρεγκεφαλιδικές ατροφίες και η τυχόν «μόλυνση» από Prion.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, έχουμε επιβάρυνση του γονιδιακού στοιχείου του χρωμοσώματος 20, το οποίο με τον εντοπισμό του ή όχι μπορεί να δώσει διαφοροδιάγνωση, σε ότι αφορά αυτό το σημείο της προσπάθειας μας.

Βέβαια, πρέπει να πούμε ότι στα νοσήματα των PRION, η εξέλιξη είναι εξαιρετικά γρήγορη σε σημείο που να παρέχει στον κλινικό γιατρό τη δυνατότητα μετά από προσεκτική μελέτη του ιστορικού να εξαιρέσει ή να πιστοποιήσει την εξέλιξη αυτή.

Γενικά, στα εκφυλιστικά νοσήματα σπονδυλοπαρεγκεφαλιδικής διαταραχής, η πορεία είναι πολύ αργή και η αύξηση των συμπτωμάτων διαρκεί για χρονικό διάστημα ετών.

Συνεπώς, πέρα από όλα τα άλλα διαγνωστικά μέσα, η καλή γνώση του ιστορικού, ο χειρισμός σε ότι αφορά τη συγκέντρωση πληροφοριών από το οικογενειακό και ιατρικό περιβάλλον για τον ασθενή που έχει το πρόβλημα είναι υψίστης σημασίας.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το πρόβλημα της δυσδιαδοχοκινησίας
Η δυσδιαδοχοκινησία είναι μια διαταραχή παρεγκεφαλιδική που στην Βιονευρολογική, τη βλέπουμε τακτικά στη σκλήρυνση κατά πλάκας και σε νευρολογικά νοσήματα προχωρημένης ηλικίας. Περισσότερα...



«Μπλοκάρεται» ο φόβος εξωκρανιακά;
Στη Βιονευρολογική, αλλά και γενικά είναι πλέον γνωστό στην ψυχιατρική ότι ο φόβος παράγεται σε μια συγκεκριμένη περιοχή, ανάμεσα σε ένα δίπολο σχηματισμών ( αμυγδαλής και ιππόκαμπου) Περισσότερα...



Πλαστικότητα του εγκεφάλου και μνήμη
Πλαστικότητα είναι η ικανότητα του εγκεφάλου να προσαρμόζει ανά πάσα στιγμή τη λειτουργία του σε νέες καταστάσεις σε σχέση με το περιβάλλον του. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit