• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Με ποια συχνότητα και που υπάρχουν οι μυοκλονίες;

Με ποια συχνότητα και που υπάρχουν οι μυοκλονίες;

Με ποια συχνότητα και που υπάρχουν οι μυοκλονίες;

Στη Βιονευρολογική, οι μυοκλονικές κινήσεις μοιάζουν με ένα συνεχή τρόμο που μπορεί να εμφανίζεται με πέντε έως εξήντα Hertz το λεπτό και, κατά κύριο λόγο, προσβάλλει τους μυς του προσώπου, της στοματικής κοιλότητας και των άκρων. Το χαρακτηριστικό αυτών των περιπτώσεων είναι ότι οι μυοκλονίες εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου και γίνονται εντονότερες σε καταστάσεις στρες ή ύστερα από διάφορα ερεθίσματα, π.χ. ακουστικά, οπτικά ή και απτικά, τα οποία δέχεται ο ασθενής, ενώ δεν τα περιμένει. Μπορεί να φτάσουν οι μυοκλονίες σε ένα τέτοιο βαθμό συχνότητας που να μη διακόπτονται καθόλου, οπότε μιλάμε και για την περίπτωση του μυοκλονικού στάτους. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν έχουμε μεγάλες παθολογικές βλάβες σε διάφορα μέρη του κεντρικού νευρικού συστήματος.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



Πόσο αυστηρή πρέπει να είναι η επιλογή μιας χειρουργικής επέμβασης στον αυχένα;
Η απόφαση μιας χειρουργικής επέμβασης στην περιοχή του αυχένα είναι από τις πλέον δύσκολες για το γιατρό Περισσότερα...



Ο εγκέφαλος «προαποφασίζει» το συναίσθημα
Νευροφυσιολογικές εξετάσεις τον τελευταίο καιρό, έχουν δείξει ότι όχι μόνο το νευρικό σύστημα αναγεννιέται, αλλά παράγει και νέα κύτταρα, εγκεφαλικά, τα οποία μέσα έχουν εντολές, ήδη «προγραμματισμένες» για το τί συμπεριφορά και τί συναισθηματική «αγωγή» θα ακολουθήσει το άτομο στο μέλλον Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit