• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Με ποια συχνότητα και που υπάρχουν οι μυοκλονίες;

Με ποια συχνότητα και που υπάρχουν οι μυοκλονίες;

Με ποια συχνότητα και που υπάρχουν οι μυοκλονίες;

Στη Βιονευρολογική, οι μυοκλονικές κινήσεις μοιάζουν με ένα συνεχή τρόμο που μπορεί να εμφανίζεται με πέντε έως εξήντα Hertz το λεπτό και, κατά κύριο λόγο, προσβάλλει τους μυς του προσώπου, της στοματικής κοιλότητας και των άκρων. Το χαρακτηριστικό αυτών των περιπτώσεων είναι ότι οι μυοκλονίες εξαφανίζονται κατά τη διάρκεια του ύπνου και γίνονται εντονότερες σε καταστάσεις στρες ή ύστερα από διάφορα ερεθίσματα, π.χ. ακουστικά, οπτικά ή και απτικά, τα οποία δέχεται ο ασθενής, ενώ δεν τα περιμένει. Μπορεί να φτάσουν οι μυοκλονίες σε ένα τέτοιο βαθμό συχνότητας που να μη διακόπτονται καθόλου, οπότε μιλάμε και για την περίπτωση του μυοκλονικού στάτους. Συνήθως αυτό συμβαίνει όταν έχουμε μεγάλες παθολογικές βλάβες σε διάφορα μέρη του κεντρικού νευρικού συστήματος.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα



H νόσος του κινητικού νευρώνα και οι μεταλλάξεις
Οι πολλές μεταλλάξεις που γίνονται και συγκεκριμένα σε επίπεδο RNA και η μεταβίβαση αυτής της γονιδιακής πληροφορίας έχει βρεθεί ότι αποτελούν τους δεκαπέντε κύριους παράγοντες παθογένειας στην εμφάνιση της νόσου του κινητικού νευρώνα. Περισσότερα...



Φαρμακευτική αγωγή και ο τρόμος
Ο τρόμος χωρίς να είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος είναι ένα έντονα φορτικό σύμπτωμα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit