«Ρυθμικος» και «ψευδορυθμικος» τρομος - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ «ΡΥΘΜΙΚΟΣ» ΚΑΙ «ΨΕΥΔΟΡΥΘΜΙΚΟΣ» ΤΡΟΜΟΣ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

«Ρυθμικός» και «ψευδορυθμικός» τρόμος

«Ρυθμικός» και «ψευδορυθμικός» τρόμος

«Ρυθμικός» και «ψευδορυθμικός» τρόμος

Στην ανάλυση του τρόμου ενδιαφέρει τα μέγιστα εάν έχουμε να κάνουμε με ένα «ρυθμικό» ή αν έχουμε να κάνουμε με έναν «ψευδορυθμικό» τρόμο.

Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, η ανάλυση αυτή είναι ουσιώδης, σε ότι αφορά τη διαφοροδιάγνωση του τρόμου, διότι στις περιπτώσεις του «ψευδορυθμικού» τρόμου πρόκειται κυρίως για ψυχιατρικής αιτιολογίας τρόμο.

Δηλαδή, οι αναλύσεις αυτές που μας βοηθάνε στη διαφοροδιάγνωση μεταξύ «ρυθμικού» και «ψευδορυθμικού» τρόμου αποτελούν σοβαρό διαγνωστικό στοιχείο απέναντι σε περιπτώσεις μυοκλονίων ή δυστονιών που παρουσιάζουν παρόμοιες κλινικές εικόνες τρόμου, παρόλο που είναι διαφορετικές νοσολογικές οντότητες.

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι στα επίπεδα της νευρολογικής εξέτασης, η ακριβής καταγραφή των διάφορων διαταραχών του τρόμου είναι απαραίτητη, προκειμένου να φτάσουμε σε ουσιώδη συμπεράσματα, αλλά κατά κύριο λόγο για να μπορούμε να ελέγχουμε με αυτόν τον τρόπο και την παθολογία του τρόμου και να δώσουμε την κατάλληλη αγωγή. Χαρακτηριστική περίπτωση είναι ο τρόμος στα λεγόμενα εξωπυραμιδικά σύνδρομα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τροφή και ψυχώσεις
Έχει παρατηρηθεί αρκετές φορές ότι η κατανάλωση φαγητού και ποτού για μεγάλο ή μικρό διάστημα είναι ικανή να προκαλέσει ψυχιατρικές αντιδράσεις μικρού ή μεγάλου βαθμού. Περισσότερα...



O «χρονότυπος» αναπνοής και ύπνου
Χρόνια ολόκληρα τώρα, σε ότι αφορά τις εικοσιτετράωρες ηλεκτροεγκεφαλογραφικές καταγραφές εδώ στη Βιονευρολογική, προσέχουμε τη σχέση της αναπνοής με τον ύπνο Περισσότερα...



Νευροεπιστήμες και «άγνωστοι» σύνδεσμοι
Η μελέτη των Νευροεπιστημών τα τελευταία χρόνια, κυριολεκτικά, άνοιξε έναν καινούργιο δρόμο, όπου πλέον μας οδηγεί και μπορούμε να μπούμε με «καλώδιο» στη λειτουργία κάθε συστήματος και κάθε συναισθήματος από τον προμετωπιαίο λοβό του εγκεφάλου προς όλο τον εγκέφαλο και τις διακλαδώσεις και τις επιρροές που έχει το καθένα από αυτά Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit