Τα πολυπαραγοντικά γονίδια, δηλαδή αυτό σημαίνει πολλά μαζί, παίζουν ένα ρόλο ουσιαστικό και στην κατασκευή και στην λειτουργία του εγκεφάλου.
Αρκεί μια μικρή «ασυνεννοησία» μεταξύ τους να δημιουργήσει λειτουργικά, ανατομικά και συνθετικά προβλήματα έτσι ώστε να παρουσιάζονται οι διάφορες ασθένειες κάτω από ποικίλες μορφές, τις περισσότερες φορές σχεδόν αδιάγνωστες για τις σημερινές δυνατότητες της διαγνωστικής μεθοδολογίας και ψυχιατρικής.
Συγκεκριμένα, το γονίδιο οχτώ και ο βραχύς του κλάδος, το 8p, έχει την ευθύνη για την εμφάνιση νοσημάτων όπως η νόσος του Σαρκό – Μαρί Τούθ ή αλλιώς σπονδυλική νευροπάθεια, τα διάφορα λεμφώματα που συνοδεύουν τις νευρολογικές παθήσεις, τον συγγενή υποθυρεοειδισμό με νευρολογικέςεπιπτώσεις,σχιζοφρένεια κ.τ.λ. .
Στην Βιονευρολογική, η πείρα έδειξε όπου μπορεί να γίνεται μια τέτοια ανίχνευση, είναι πάρα πολύ σπουδαίο και για την μετέπειτα διάγνωση και θεραπεία.
Βέβαια, αυτό στις μέρες μας είναι και ακριβό και δύσκολο, αλλά σαν δυνατότητα ξέρουμε ότι υπάρχει και αρκετές φορές βοηθάει ουσιαστικά αν και θεραπευτικά έχει ελάχιστη σημασία.
Σε ότι αφορά τη δική μας πείρα στη Βιονευρολογική, από τα ιστορικά των ανθρώπων που έχουν εξεταστεί διεξοδικά στο νευρικό σύστημα με ηλεκτροεγκεφαλογραφικές και άλλες νευρογραφικές καταγραφές, σίγουρα μια πρόπτωση της μιτροειδούς αποτελεί ένα επικίνδυνο στοιχείο για μια εγκεφαλική περιπλοκή Περισσότερα...
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.