• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

«Τρέμουλο» χεριών και φωνής

«Τρέμουλο» χεριών και φωνής

«Τρέμουλο» χεριών και φωνής

Ένα «τρεμούλιασμα», όπως το αποκαλούμε «λαϊκά», τόσο της φωνής ή των χεριών ή και των δυο μαζί, μπορεί να είναι το βάσανο πολλών χιλιάδων ασθενών για χρόνια και σαν ιατρικό πρόβλημα να παραμένει άλυτο.

Αν και μπορούμε να πούμε από την εμπειρία μας στη Βιονευρολογική ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς νομίζουν ότι αυτή είναι η τύχη τους και δεν καταφεύγουν στο γιατρό.

Πρέπει, όμως, να τονίσουμε ότι σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις το τρεμούλιασμα είναι αποτέλεσμα μιας νοσολογικής κατάστασης, η οποία αν προβλεφθεί έγκαιρα, μπορεί να μειωθεί ουσιαστικά ή και να εξαφανιστεί.

Απλώς πρέπει να γνωρίζει κανείς ότι αυτό είναι θέμα ειδικών και πρέπει να εξετάζουν τον ενδιαφερόμενο μόλις εμφανιστούν τα συμπτώματα.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Εγκεφαλοπάθεια, διάγνωση και διαφοροδιάγνωση μέσω μαγνητικής τομογραφίας
Έχουμε διαπιστώσει στη Βιονευρολογική ότι οι διάφορες μορφές εγκεφαλοπάθειας και ιδιαίτερα αυτές της αγγειακής αιτιολογίας, όπως π.χ. η οπίσθια αναστρέψιμη εγκεφαλοπάθεια, έχουν μια μεγάλη διαγνωστική «συνάφεια» με τις εξετάσεις της μαγνητικής τομογραφίας Περισσότερα...



The influence of proteinic fraction on electrophoresis and concomitant quantitative measurement of immunoglobulins in patients with Multiple Sclerosis
This study tries to test an observation with multiple sclerosis (MS) in electrophoresis of proteins and evaluates if this influence contributes in disease diagnosis. Περισσότερα...



Πότε θεωρείται επιτυχημένη η εγχείρηση στον αυχένα;
Ξεκάθαρα, εδώ υπάρχει μια μοναδική ιατρική απάντηση που έχει τη δύναμη ενός κανόνα Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 1/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit