• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Πως επεμβαίνουμε στο νευροφυτικό πόνο

Πως επεμβαίνουμε στο νευροφυτικό πόνο

Πως επεμβαίνουμε στο νευροφυτικό πόνο

Στη Βιονευρολογική εκείνο που έχουμε να διαπιστώσουμε και να πιστοποιήσουμε κάθε φορά, αν υπάρχει ένας ασθενής με κάποιο είδος νευροφυτικού πόνου, είναι μια μεγάλη αναταραχή από τον ίδιο και κατά κύριο λόγο μια αδυναμία εντόπισης του προβλήματος και σαφής περιγραφή από τον ίδιο τον ασθενή.

Συνεπώς, πριν ο γιατρός δώσει τα κατάλληλα φάρμακα, χρειάζεται να κάνει μια ουσιαστική διαχείριση και να λάβει την απόφαση από ποια μεριά ή από ποια αιτία και πλευρά προέρχεται η παραγωγή αυτού του πόνου και πως είναι δυνατόν να εξελίσσεται έτσι.

Δηλαδή, ποια παθοφυσιολογία και ποιο ειδικό σύνδρομο ακολουθεί. Δηλαδή, χρειαζόμαστε εδώ πέρα μια ειδική γνώση, προκειμένου να επιλέξουμε την κατάλληλη διαγνωστική μέθοδο και να μη χάνουμε χρόνο.

Πέρα δηλαδή από ότι είδαμε στα προηγούμενα κεφάλαια που μιλούσαμε για το χώρο, τώρα μένει το θέμα του χρόνου. Ο χρόνος πρέπει να είναι άμεσος και χωρίς καθυστερήσεις, προκειμένου να γίνουν όλα αυτά που αναφέραμε, έτσι ώστε να μπορέσει να γίνει η επέμβαση που πρέπει και να αισθανθεί ο ασθενής καλύτερα.

Περιττό δε να τονιστεί για άλλη μια φορά ότι οι γνώσεις του γιατρού είναι σωτήριες και η ενασχόληση με το πρόβλημα του ασθενή από όλες τις πλευρές, που πολλές φορές αυτή μπορεί να μη θεωρεί και σημαντική, πρέπει να γίνεται ουσιαστικά και τακτικά, έτσι ώστε να έχουν αποτέλεσμα όλες οι κινήσεις και να μη χάνεται πολύτιμος χρόνος και γίνονται λάθος θεραπείες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Migraine
Published research on Migraines Περισσότερα...



Φλοιϊκή τύφλωση στις εγκεφαλοπάθειες και νευροφυσιολογία
Η φλοιϊκή τύφλωση είναι ένα πολύ τακτικό σύμπτωμα στις εγκεφαλοπάθειες, ιδιαίτερα σε αυτές υπερτασικού και αγγειολογικού τύπου όπου δημιουργούνται διάφορα οιδήματα σε διάφορες περιοχές του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα να έχουμε και προέκταση των βλαβών στα οπτικά πεδία και στην οπτική αντίληψη Περισσότερα...



Το «αποτύπωμα» του εγκεφάλου και η γέννηση της ψύχωσης
Όπως έχουν δείξει οι σύγχρονες ερευνητικές μέθοδοι των νευροεπιστημόνων, που είναι οι απεικονιστικές μέθοδοι της μαγνητικής τομογραφίας, οι πολύωρες καταγραφές των διαφόρων παραμέτρων νευροφυσιολογικών εξετάσεων, όπως του εγκεφαλογραφήματος και των προκλητών δυναμικών, έχουμε ένα «εγκεφαλικό αποτύπωμα» για κάθε έννοια. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit