Επωδυνα σημεια - ΔΕΙΤΕ ΤΩΡΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΠΩΔΥΝΑ ΣΗΜΕΙΑ
  • Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Επώδυνα σημεία

Επώδυνα σημεία

Επώδυνα σημεία

Για έναν επαγγελματία γιατρό, ο οποίος σε καθημερινή βάση στο ιατρείο του βλέπει δεκάδες ασθενείς που η πλειονότητα από αυτούς έχει να κάνει με επώδυνα σύνδρομα, είναι ένα βασικό στοιχείο της γνώσης του να μπορεί γρήγορα να ξεχωρίζει τι, πως, που και γιατί.

Σε αυτό βοηθάει πάρα πολύ εάν ξέρει τι επώδυνα σύνδρομα κατά κύριο λόγο παρουσιάζονται σε διάφορους τομείς του σώματος ή σε ποιες περιοχές εκδηλώνονται ιδιαίτερα, ιδιόμορφα επώδυνα σύνδρομα. Βέβαια, αυτό δεν είναι καμία εύκολη δουλειά, ούτε είναι κάτι που μόνο διδάσκεται στο πανεπιστήμιο ή στην καθημερινότητα.

Πρέπει μια συνεχής έρευνα, ροή και επανάληψη των πραγμάτων να είναι σε τέτοιο σημείο, ώστε να μπορέσει ο γιατρός να τοποθετήσει το πρόβλημα εκεί που πρέπει και να αναγνωρίσει επαρκώς την αρχή, το τέλος και την αιτία του πόνου, όσο γίνεται πιο συγκεκριμένα και σύντομα.

Για αυτό το λόγο καλό είναι κανείς να έχει καταμερισμένα στο μυαλό του πως μπορούν να εκδηλωθούν οι διάφοροι πόνοι σε διάφορα σημεία, κάτω από ποιες καταστάσεις και κάτω από ποιες προϋποθέσεις.

Εάν αυτό συμβεί, μπορεί κανείς με αρκετή ευκολία να φέρει σε πέρας το έργο της θεραπείας. Είναι αφάνταστα εύκολο εάν καταφέρουμε και κάνουμε αυτή τη «γεωγραφική» κατανομή του πόνου. Πάντοτε η τάξη και η ταξινόμηση των συμπτωμάτων βοηθάει απεριόριστα το γρήγορο εντοπισμό και την κατάλληλη θεραπεία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Η θεραπεία της κατάθλιψης ήρθε από τη φυματίωση
Η κατάθλιψη ασφαλώς είναι ένα πολύ παλαιότερο ιατρικό πρόβλημα από ότι η φυματίωση. Έχει περιγραφτεί εδώ κα χιλιάδες χρόνια, ακόμη και σε θεατρικά έργα, πολύ πριν γίνει γνωστή η φυματίωση Περισσότερα...



Ο υπερχιασματικός πυρήνας και οι αντιδράσεις των αγγείων
Περίπου στο μέσω του εγκεφάλου βρίσκεται ο συντονιστής του βιορυθμού του σώματος μας, ο υπερχιασματικός πυρήνας, ακριβώς πάνω από το χίασμα των οπτικών νεύρων Περισσότερα...



Ο εγκέφαλος «συντονίζει» τη ζωή
Θα μπορούσαμε να πούμε γενικά ότι η λειτουργία του εγκεφάλου χωρίζεται σε τρία τμήματα τα οποία αλληλοσυνεργάζονται και δημιουργώντας κατάλληλα νευρωνικά τόξα ρυθμίζουν τη ζωή για να έχει μια ομοιομορφία και εξέλιξη. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Διάσειση και Διαλείψεις - Νευρολογικά θέματα - Μέρος 3/3

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit