• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

To σύνδρομο Steele-Richardson-Olszewksi και οι παρέσεις του βλέμματος

To σύνδρομο Steele-Richardson-Olszewksi και οι παρέσεις του βλέμματος

To σύνδρομο Steele-Richardson-Olszewksi και οι παρέσεις του βλέμματος

Το σύνδρομο αυτό χαρακτηρίζεται από κινητικές διαταραχές και κυρίως από διαταραχές του βλέμματος, όσο αφορά την κάθετη και την οριζόντια μερικές φορές κίνηση του. Επίσης τακτικά είναι τα απότομα πεσίματα και οι ανασφάλειες στο περπάτημα, ενώ μπορεί να εμφανίζει προβλήματα ομιλίας και σιγά σιγά άνοια.

Το πιο συνηθισμένο είναι και μια παρκινσονική συμπτωματολογία, που σε συνδυασμό όλα μαζί παρουσιάζουν το σύνδρομο αυτό. Τα συμπτώματα αυτά παρουσιάζονται κυρίως κατά το δεύτερο ήμισυ της ζωής, έχουν μια αργή πορεία και όλο αυξάνονται, αλλά ιδιαίτερα γρήγορα αυξάνεται το σημείο της άνοιας, το οποίο σαν σύμπτωμα κυριαρχεί στην κλινική εικόνα.

Βέβαια, σε όλες αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητη μια διεξοδική, νευροφυσιολογική, νευροακτινολογική εξέταση, προκειμένου να μπορεί κανείς με σιγουριά να λάβει αποφάσεις για την ποιότητα της κατάστασης και κυρίως για το νευρολογικό στάτους του ασθενούς.

Το σύνδρομο Steele-Richardson-Olszewksi δεν είναι σπάνιο, έρχεται τακτικά σε διάφορες ηλικίες, είναι όμως χαρακτηριστικό για τις προχωρημένες ηλικίες.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει συγκεκριμένη θεραπεία, η οποία να μπορεί να το αντιμετωπίσει και γίνεται μόνο συμπτωματικά, ανάλογα με τη συμπτωματολογία που παρουσιάζει και την ένταση των συμπτωμάτων που υπάρχουν.

Υπάρχουν όμως τον τελευταίο καιρό και κάποιες νέες μοντέρνες θεραπείες, όπου το «δόγμα» είναι «όσο πιο γρήγορα, τόσο καλύτερα».


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Το χτύπημα στο κεφάλι και τα μάτια
Η πείρα μας στη Βιονευρολογική έχει δείξει ότι μετά από μια κρανιοεγκεφαλική κάκωση, άσχετα σε ποιό χρόνο του παρελθόντος έχει γίνει, πρέπει να υπάρχει μια λεπτομερής εξέταση των οφθαλμών, τόσο όσον αφορά την οφθαλμοκινητικότητα, αλλά και την κατάσταση της κόρης Περισσότερα...



Αγγειακής αιτιολογίας απώλεια συνείδησης στη νεαρή ηλικία
Η πείρα εδώ μας καθοδηγεί να πιστεύουμε ότι πρόκειται μάλλον για τυχαία γεγονότα, κυρίως σε άτομα που έχουν ελαττωμένη κινητική ή αθλητική δραστηριότητα. Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

Πύλες του Ανεξήγητου - Κουντούρης - Ελεγχος του Νου

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit