• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Επιληπτικές κρίσεις και έλλειψη δημιουργίας

Επιληπτικές κρίσεις και έλλειψη δημιουργίας

Επιληπτικές κρίσεις και έλλειψη δημιουργίας

Αρκετές φορές χωρίς να το καταλαβαίνουμε αισθανόμαστε «διακόπτες» του ειρμού μέσα στον εγκέφαλο μας, αναταραχή ή και καμιά φορά πλήρη αφαίρεση της συνείδησης από την πραγματικότητα.

Βέβαια, πέρα από αυτό, υπάρχει και η μεγάλη δυσκολία σε ορισμένους ανθρώπους να ξεχωρίσουν το συνειδητό από το ασυνείδητο ότι αφορά τους ιδίους και για αυτό το λόγο χρειάζονται την επιρροή κάποιου τρίτου ή άλλου περιβαλλοντολογικού παράγοντα, προκειμένου να εκπληρώσουν τις απαιτήσεις που «ασκούνται» επάνω τους.

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ο νευρολόγος ψυχίατρος είναι απαραίτητος , ιδιαίτερα όταν υπάρχει υπόνοια τέτοιων κρίσεων στις λεγόμενες «κρυπτοεπιληπτικές» καταστάσεις, όπου κανείς δεν μπορεί να μαντέψει τι προέρχεται και από πού.

Ειδικές εξετάσεις, όπως είναι το ηλεκτροεγκεφαλογράφημα ή τα γνωστικά προκλητά δυναμικά, ακόμη και η μαγνητική τομογραφία, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι απαραίτητες, προκειμένου να βρεθεί το εύρος της διαταραχής που υπάρχει και να αντιμετωπιστεί αυτό στην όποια κατάσταση και αν βρίσκεται. Έλλειψη δημιουργίας είναι οπωσδήποτε μια παθολογική κατάσταση και πλήττεται άμεσα από διάφορες εγκεφαλικές διαταραχές επιληπτικού τύπου.

Πολλές φορές μάλιστα μπορεί να αποτελέσει και το πρώτο σύμπτωμα μιας επιληπτικής δραστηριότητας που υπάρχει από καιρό στον εγκέφαλο και μένει σκοτεινή και αδιάγνωστη γιατί δεν έγιναν αυτά που πρέπει.

Όταν λοιπόν εμφανίζονται τέτοιες καταστάσεις το λόγο έχει ο νευρολόγος και ψυχίατρος, προκειμένου άμεσα να κάνει τον έλεγχο που πρέπει για να δώσει τις λύσεις στα προβλήματα που υπάρχουν.

Μια άγνοια της διάγνωσης και απλή παρακολούθηση της κατάστασης δεν οδηγεί πουθενά, παρά στο να αυξάνονται τα προβλήματα και όταν πλέον γίνουν φανερά να είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Λογική και μαθηματικά
Η κατάσταση ευφυΐας του εγκεφάλου παίζει πρωτεύοντα ρόλο στο συνδυασμό λογικής και μαθηματικών· εκδηλώνεται κυρίως με την έκφραση των μαθηματικών. Περισσότερα...





Γιατί μερικές φορές πεινάμε συνέχεια
Άσχετα με το βάρος που έχει κάποιος και τη φυσική του κατάσταση, μπορεί να έχει ένα μόνιμο αίσθημα πείνας Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit