• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H οικογένεια και ασθενείς με επιληψία

H οικογένεια και ασθενείς με επιληψία

H οικογένεια και ασθενείς με επιληψία

Βρετανικές έρευνες έχουν δείξει ότι οι εξ αίματος αδελφοί ασθενών με επιληψία έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής από ότι οι ίδιοι οι ασθενείς με την επιληψία. Γενικά και μόνο η ύπαρξη της αρρώστιας φαίνεται ότι είναι ένας παράγοντας κινδύνου για την εμφάνιση κάποιων «θανατηφόρων» προϋποθέσεων για τον πάσχοντα.

Άρα, δηλαδή, όταν υπάρχει περίπτωση να βρούμε και να θεραπεύσουμε τέτοιους ασθενείς, πρέπει λοιπόν να κάνουμε μια γενικότερη και προσεκτικότερη έρευνα σε ότι αφορά την όλη κατάσταση του σώματος και τη διάθεση, καθώς επίσης και τη δρομολόγηση της θεραπείας.

Δεν είναι απλό και μόνο η πιστοποίηση ή η διάγνωση, αλλά η τακτική παρακολούθηση και κυρίως η συχνή ηλεκτροεγκεφαλογραφική έρευνα του ασθενούς, η οποία τώρα με τα σύγχρονα διαγνωστικά μέσα και τις δυνατότητες αναλύσεως των εγκεφαλικών δυναμικών της και της εγκεφαλικής δραστηριότητας προσφέρει όλες εκείνες τις προϋποθέσεις που καθιστούν δυνατή την ακριβή εκτίμηση της κατάστασης.

Συνεπώς, γνωρίζοντας ότι έχουμε έναν καθιερωμένο παράγοντα κινδύνου είναι πλέον αναγκαίο η καθημερινότητα του ανθρώπου με επιληπτικές κρίσεις να είναι κάτω από πιο τακτικό ιατρικό έλεγχο και όλες οι «αποκλίσεις» της υγείας να λαμβάνονται σοβαρά υπόψη.

Ακόμη και τα απλά κρυολογήματα, διότι και αυτά μπορούν να επιφέρουν αύξηση των κρίσεων, θέλουν ιδιαίτερη προσοχή. Δεν πρέπει λοιπόν να παραξενευόμαστε ότι έχουμε περισσότερες κρίσεις όταν ένας ασθενής έχει γρίπη ή έχει ένα απλό κρυολόγημα.

Αυτό δε σημαίνει ότι σταματάει το ιατρικό δεδομένο εκεί, αλλά συνεχίζονται κάποιες παθογενείς επεξεργασίες προφανώς, που αποτελούν ουσιαστικό κίνδυνο και για τη ζωή του ασθενούς μετά.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Παιδική βουλιμία και ψυχαναγκαστική συμπεριφορά
Εξελικτικοί, κοινωνικοί και οικογενειακοί παράγοντες έχουν μια μεγάλη συμμετοχή στην εμφάνιση της παιδικής βουλιμίας, ιδιαίτερα όταν υπάρχει και το ιστορικό του ψυχαναγκασμού Περισσότερα...



Σκλήρυνση κατά πλάκας στην Πάτρα και η ατομική θεραπεία
Ο σύλλογος εργαζομένων του νοσοκομείου Πατρών προέβει σε μία ανακοίνωση για μία ιδιαίτερα ανησυχητική αύξηση των περιστατικών σκλήρυνσης κατά πλάκας στην Πάτρα και ιδιαίτερα εντός του νοσοκομείου σε εργαζόμενους. Περισσότερα...



Η ντοπαμίνη, το χρήμα και οι τραπεζίτες
Μελετώντας τους ανάλογους ανθρώπους και ασθενείς έξι χρόνια εδώ στη Βιονευρολογική, τις οικονομικές επιπτώσεις πάνω στην ψυχική υγεία, βρήκαμε ότι το κύριο πρόβλημα στις περισσότερες περιπτώσεις είναι οι ψυχολογικές μεταπτώσεις που εμφανίζουν οι άνθρωποι που ασχολούνται με αυτό Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 3 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit