• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

H έρευνα μιας κοινωνικής διαδικασίας στον εγκέφαλο

H έρευνα μιας κοινωνικής διαδικασίας στον εγκέφαλο

H έρευνα μιας κοινωνικής διαδικασίας στον εγκέφαλο

Μέχρι τώρα, οι διάφορες κοινωνικές διεργασίες ερευνώνταν από τις νευροεπιστήμες, σε ότι αφορά τις ασθένειες κατά μονάς. Δηλαδή, είχαμε την εξέταση ενός προσώπου, το οποίο παρακολουθούσε το γύρω περιβάλλον του.

Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο των νευρολογικών διαγνωστικών μέσων και συγκεκριμένα με την υπολογιστική και μαγνητική τομογραφία και την ηλεκτροεγκεφαλογραφία, μπορούμε πλέον να ελέγχουμε κατευθείαν στον εγκέφαλο τη διαδραστηριότητα μεταξύ δυο διαφορετικών εγκεφάλων.

Η ταυτόχρονη αυτή καταγραφή μας επιτρέπει να ελέγχουμε το συγχρονισμό που υπάρχει στους δυο εγκεφάλους, ταυτόχρονα τη μια στιγμή και την άλλη.

Το αποτέλεσμα είναι ότι μπορούμε πλέον να δούμε τις διάφορες νοσολογικές καταστάσεις των διαφόρων νοσημάτων σε μια άλλη διάσταση, πολύ πιο ευρεία και πολύ μεγαλύτερης πληροφορικότητας σε σχέση με αυτήν από την παρατήρηση σε έναν και μόνο ασθενή.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Επιληψία και θρησκοληψία
Στο πέρασμα των αιώνων οι λαοί αντιμετώπιζαν την επιληψία ως κάτι εξωπραγματικό˙ σύμφωνα με τις πεποιθήσεις τους, την κουλτούρα τους, τις ιδέες τους και κυρίως τις παραδόσεις τους την ερμήνευαν είτε ως κάτι καλό είτε ως κακό. Περισσότερα...



Πλαστικότητα εγκεφάλου και διαφοροποίηση λειτουργιών
Το κύριο πρόβλημα της πλαστικότητας του εγκεφάλου είναι να κατορθώσει μέσω της ανάπτυξής του και δημιουργίας νέων συνάψεων, δηλαδή κόμβων επικοινωνίας, να δημιουργήσει καινούργιες δυνατότητες ανάπτυξης. Περισσότερα...



Γενικά συμπτώματα και ενοχλήσεις στη θυρεοειδίτιδα Hashimoto
Όπως έχουμε παρατηρήσει στη Βιονευρολογική, η θυρεοειδίτιδα Hashimoto είναι μια αρρώστια με πολλά «πρόσωπα» και μπορεί να εμφανίζει έντονα συμπτώματα και σωματικές ενοχλήσεις, οι οποίες δεν πρέπει να αγνοούνται από κανέναν εξεταστή Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

CheckUp - Διαταραχές Υπνου - Μέρος 2o

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit