• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Τι είναι η παραίσθηση;

Τι είναι η παραίσθηση;

Τι είναι η παραίσθηση;

Μέσα στις ψυχικές διαταραχές σε μια κύρια συμπτωματολογία, που πολύ τακτικά «ανακατεύεται» με την πραγματικότητα και είναι δύσκολο να διακριθεί, επομένως και να δοθεί η διάγνωση, είναι η παραίσθηση .

Στην προκειμένη περίπτωση από την πείρα μας στη Βιονευρολογική, πρόκειται για μια αληθινή, επίσης και από το περιβάλλον δεδομένη σαν ύπαρξη, αντίληψη όπου συνοδεύεται από μια παρανοϊκή ή ακόμη «ονειρική» εντύπωση.

Πρέπει αυτό να γίνεται μετά από εκτενή συζήτηση με τον ασθενή, όσον αφορά την πιστοποίηση της και όσον αφορά την έκταση της, προκειμένου να μπορεί να δοθεί η σωστή ιατρική επεξηγηματική διαγνωστική λύση και βεβαίως κατ’ ακολουθίαν θεραπεία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Νέες θεωρίες για τη θεραπεία της σκλήρυνση κατά πλάκας
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των διάφορων εξετάσεων τον τελευταίο καιρό έχει αποδειχτεί ότι ουσιαστικά η «βάση» της παθολογίας της σκλήρυνσης κατά πλάκας είναι μια πολύτοπη διαταραχή του εγκεφαλικού αιματικού φραγμού∙ ανάλογα με την έκταση της βλάβης του εγκεφαλικού αιματικού φραγμού και την ένταση και παθογεννητικότητα της παρουσιάζονται τα διάφορα συμπτώματα. Περισσότερα...



Πόνος μέσης, οροί
Οπωσδήποτε η θεραπεία του πόνου σε μυοσκελετικά νοσήματα έχει γίνει σήμερα πλέον μια αναγκαιότητα. Περισσότερα...



Η επιθυμία να ανήκουμε κάπου
Η επιθυμία να ανήκουμε κάπου μαθαίνεται από τους γονείς στα μωρά αλλά ταυτόχρονα τα «μωρά» από την πρώτη στιγμή της ζωής τους έχουν την αίσθηση ότι ανήκουν κάπου. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (2 από 3)

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit