• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εγκεφαλικό επεισόδιο και αυχενική πλευρά

Εγκεφαλικό επεισόδιο και αυχενική πλευρά

Εγκεφαλικό επεισόδιο και αυχενική πλευρά

Αγγεία και κόκκαλα στην περιοχή του αυχένα και στον άνω θώρακα τακτικά δημιουργούν προβλήματα μεταξύ τους.

Μια τέτοια περίπτωση είναι αυτή της αυχενικής πλευράς , που εξασκεί μια πίεση στην υποκλείδιο αρτηρία , η οποία με τον καιρό και τις πιέσεις μπορεί να οδηγήσει σε σχηματισμό ενός ανευρύσματος με ενδοθηλιακή βλάβη , και κατόπιν τούτου κάποιου θρόμβου, με αποτέλεσμα να συνεχιστούν οι εμβολές κατά μήκος του άνω άκρου, τόσο στις σπονδυλικές , όσο και στις καρωτιδικές αρτηρίες.

Ο ανατομικός συσχετισμός των δυο αυτών τμημάτων είναι τόσο στενός και η κλινική πορεία τόσο αργή, που δυστυχώς δε γίνεται έγκαιρα αντιληπτή, ώστε να αποφευχθούν δυσάρεστες εξελικτικές διαδικασίες.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Οι εμβοές, ο χώρος και η θέση
Οι κλινικές νευρολογικές εξετάσεις, που κάνουμε εδώ στη Βιονευρολογική, σε άτομα που πάσχουν από εμβοές (βουίσματα) στα αυτιά έχουν δείξει ότι πρέπει να λαμβάνουμε πάντα υπόψη τόσο τη θέση του ατόμου όσο και το χώρο που βρίσκεται Περισσότερα...





Οι κοινωνικοί και ψυχολογικοί παράμετροι των επιληπτικών κρίσεων
Οι επιληπτικές κρίσεις, τις περισσότερες φορές παραμένουν ένα αποκλειστικό θέμα, όπως έχουν δείξει και οι εμπειρίες των γιατρών της Βιονευρολογικής, διάγνωσης και θεραπείας. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 2/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit