• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η θλίψη και το αναπόφευκτο

Η θλίψη και το αναπόφευκτο

Η θλίψη και το αναπόφευκτο

Στη Βιονευρολογική έχουμε δει ότι το αναπόφευκτο σε κάθε ύπαρξη είναι η απώλεια. Κατά κανόνα, μπορούμε να χάσουμε τα πάντα, σε ότι αφορά το κορμί μας, την αίσθηση μας ή ότι θεωρούμε ότι είναι ακριβό και απαραίτητο για μας και κυρίως τη δικιά μας ζωή.

Μέσα σε αυτόν τον κύκλο ανήκουν συγγενείς, φίλοι, κατοικίδια ζώα, πατρίδα, δουλειά, ελευθερία, νεότητα, ιδανικά, εμφάνιση, προοπτικές κ.τ.λ.. Οι πόνοι όλοι αυτοί είναι δυνατοί και ότι αφορά την ταυτότητα μας και το αίσθημα της αυτοσυντήρησης βαριά τραυματική , έτσι ώστε οι άνθρωποι πάντα σκέφτονται με ποιό τρόπο μπορούν να ελαττώσουν τον πόνο και κυρίως να το διαχειριστούν.

Αυτή η διαχείριση του αναπόφευκτου και της θλίψης είναι που φέρνει την ψυχική και σωματική ωριμότητα και αναπτύσσει την καθημερινότητα σε ένα επίπεδο τέτοιο, ώστε να μπορεί να λειτουργεί λειτουργικά για την ύπαρξη μας.

Σε δύσκολες ώρες και σε περιόδους κρίσεις, το φαινόμενο της θλίψης και του αναπόφευκτου συνδέονται όλο και περισσότερο και εμφανίζονται πολύ πιο τακτικότερα. Είναι ανάγκη, λοιπόν, όταν έχουμε αυτά σε ένα επίπεδο, το οποίο θεωρείται ανυπέρβλητο για μας, να καταφεύγουμε στον ειδικό για οποιαδήποτε βοήθεια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τα γονίδια στις νευρολογικές και ψυχιατρικές παθήσεις
Από το 1953 που ανακαλύφθηκε η δομή του DNA, τόσο απλή και περίπλοκη ταυτόχρονα, οι θεραπείες σχετικά με νευροψυχιατρικά νοσήματα μπήκαν σε ένα άλλο δρόμο Περισσότερα...



Ο τρόπος εφαρμογής του παράγοντα ανάπτυξης νεύρου (NGF)
Στη Νότιο Καλιφόρνια γιατροί στο Σαν Ντιέγκο σε συνεργασία με τη φίρμα Ceregene έχουν αναπτύξει μια τεχνική εφαρμογή του παράγοντα ανάπτυξης νεύρου στον εγκέφαλο Περισσότερα...



Κοχλιακό σύστημα, αυχένας και αστάθεια
Τα χτυπήματα στον αυχένα ή ακόμη και απλές υπερεκτάσεις του σε ασκήσεις ή απλά «τεντώματα», φέρνουν τακτικά ζάλη, ίλιγγο και αίσθημα περιστροφής Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit