• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Η θλίψη και το αναπόφευκτο

Η θλίψη και το αναπόφευκτο

Η θλίψη και το αναπόφευκτο

Στη Βιονευρολογική έχουμε δει ότι το αναπόφευκτο σε κάθε ύπαρξη είναι η απώλεια. Κατά κανόνα, μπορούμε να χάσουμε τα πάντα, σε ότι αφορά το κορμί μας, την αίσθηση μας ή ότι θεωρούμε ότι είναι ακριβό και απαραίτητο για μας και κυρίως τη δικιά μας ζωή.

Μέσα σε αυτόν τον κύκλο ανήκουν συγγενείς, φίλοι, κατοικίδια ζώα, πατρίδα, δουλειά, ελευθερία, νεότητα, ιδανικά, εμφάνιση, προοπτικές κ.τ.λ.. Οι πόνοι όλοι αυτοί είναι δυνατοί και ότι αφορά την ταυτότητα μας και το αίσθημα της αυτοσυντήρησης βαριά τραυματική , έτσι ώστε οι άνθρωποι πάντα σκέφτονται με ποιό τρόπο μπορούν να ελαττώσουν τον πόνο και κυρίως να το διαχειριστούν.

Αυτή η διαχείριση του αναπόφευκτου και της θλίψης είναι που φέρνει την ψυχική και σωματική ωριμότητα και αναπτύσσει την καθημερινότητα σε ένα επίπεδο τέτοιο, ώστε να μπορεί να λειτουργεί λειτουργικά για την ύπαρξη μας.

Σε δύσκολες ώρες και σε περιόδους κρίσεις, το φαινόμενο της θλίψης και του αναπόφευκτου συνδέονται όλο και περισσότερο και εμφανίζονται πολύ πιο τακτικότερα. Είναι ανάγκη, λοιπόν, όταν έχουμε αυτά σε ένα επίπεδο, το οποίο θεωρείται ανυπέρβλητο για μας, να καταφεύγουμε στον ειδικό για οποιαδήποτε βοήθεια.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Ο εύπλαστος εγκέφαλος και τα συναισθήματα
Η συστηματική άσκηση του νου, η καλλιέργεια της ισορροπίας, οι εσωτερικές μεταμορφώσεις, καθώς επίσης και οι εξωτερικές πνευματικές καταστάσεις λαμβάνονται και επεξεργάζονται από τον εγκέφαλο, αλλά ταυτόχρονα, μέσω της επεξεργασίας αυτής, δημιουργούν εκείνες τις προϋποθέσεις που ο ίδιος ο εγκέφαλος έχει «ανακατατάξει» στη δομή του Περισσότερα...



Η επακτή παραληρητική ψύχωση και η συνοσηρότητα
Η ύπαρξη μιας κάποιας δεύτερης ασθένειας, π.χ. μιας ανόητης ψύχωσης, κατάθλιψης ή μιας διανοητικής καθυστέρησης ή κάποιας διαταραχής προσωπικότητας κάποιου αισθητηριακού ελλείμματος, είναι πάρα πολύ τακτικό σαν αίτιο της εμφάνισης μιας επακτής παραληρητικής διαταραχής Περισσότερα...



Η διαφορά ενσυναίσθησης και συμπόνιας
Γενικά η ενσυναίσθηση είναι ένας καινούργιος όρος που τα τελευταία χρόνια αποκτάει όλο και περισσότερο μία επιστημονική και «περιχαρακωμένη» έννοια. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

ΑΥΧΕΝΙΚΟ ΣΥΝΔΡΟΜΟ - ΜΕΡΟΣ 2 - 19/02/2011

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit