• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Μαγνητοθεραπεία

Μαγνητοθεραπεία

Μια επαναστατική, αναίμακτη και ανώδυνη θεραπευτική μέθοδος νευρολογικών παθήσεων είναι η μαγνητοθεραπεία .Συγκεκριμένα μιλάμε για το TMS (TRANSCRANIAL MAGNETIC STIMULATION ). Στο εργαστήριο μας αυτή η μέθοδος υπάρχει από το 2003, με κύρια ένδειξη χρησιμοποίησης την κατάθλιψη, την μανία, το πάρκινσον, τα υπερκινητικά σύνδρομα και άλλα.

Σαν μονοθεραπεία ή σε συνδυασμό με την φαρμακευτική αγωγή έχει πάντοτε άμεση και υψηλή απόδοση σε όλες αυτές τις παθήσεις.

Με την πείρα που αποκτήθηκε στο εργαστήριο τα τελευταία χρόνια αρχίζει και βρίσκει εφαρμογές στην σκλήρυνση κατά πλάκας και σε κινητικές διαταραχές.

Το ότι είναι αναίμακτη και ανώδυνη της παρέχει το προνόμιο της μακροχρόνιας χρησιμοποίησης της χωρίς τη δημιουργία παρενεργειών .

Σίγουρα είναι μια από τις θεραπείες που θα χρησιμοποιηθούν πολύ στο μέλλον.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Οργανικό ψυχοσύνδρομο και ψυχώσεις
Όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, πρόκειται για ένα συνδυασμό τραγικού ψυχοσυνδρόμου και ψυχικών διαταραχών που συναντάμε πάρα πολύ τακτικά σε ηλικιωμένους Περισσότερα...



Θεραπευτικές ουσίες και εγκεφαλική λειτουργία
Πάρα πολλές ασθένειες προκύπτουν λόγω ελλιπούς λειτουργίας του εγκεφαλικού αιματικού φραγμού. Περισσότερα...



Τα κόκκινα δάκρυα του κορμιού
«Ματώνω άρα υπάρχω» είναι το υπόβαθρο της ψυχικής διαταραχής που κρύβεται πίσω από τους αυτοτραυματισμούς. Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

TERRA INCOGNITA - ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ - ΜΕΡΟΣ 8/9

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit