• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Αραχνοειδής κύστη και ψωριασική αρθρίτιδα

Αραχνοειδής κύστη και ψωριασική αρθρίτιδα

Αραχνοειδής κύστη και ψωριασική αρθρίτιδα

Οι αραχνοειδείς κύστεις, κατά κανόνα είναι καλοήθεις εγκεφαλικές διαταραχές χωρίς ιδιαίτερη συμπτωματολογία. Από την πείρα μας στη Βιονευρολογική, παρουσιάζονται κυρίως σαν τυχαία ευρήματα, κατά την εξέταση νοσολογικών καταστάσεων.

Τέτοια είναι και η περίπτωση της εικόνας σε έναν ασθενή με ψωριασική αρθρίτιδα και υπόνοια υποφυσιακής διαταραχής. Παράλληλα ο ασθενής παρουσίαζε ηλεκτροεγκεφαλογραφικές εστιακές διαταραχές.

Κατόπιν της διάγνωσης με μαγνητική τομογραφία του εγκεφάλου, πιστοποιήθηκε η εκτεταμένη αραχνοειδής κύστη. Αξίζει να σημειωθεί ότι πέρα μιας ελαχίστης υποφυσιακής διαταραχής, δεν παρουσίαζε ο ασθενής ούτε παρουσιάζει άλλα ευρήματα, πέραν αυτού.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Τα πλέον αρνητικά σημεία επιρροής στη διαμόρφωση χαρακτήρα
Στη Βιονευρολογική, με την πείρα μας από τα πολλά ιστορικά των ασθενών που εξετάσθηκαν εδώ, έχουμε καταγράψει μια λίστα όλων εκείνων των καταστάσεων που διαμορφώνουν αρνητικά ένα χαρακτήρα Περισσότερα...



Βακτηριακή ενδοκαρδίτιδα και νικοτινικά ανευρύσματα
Τα ανευρύσματα του εγκεφάλου είναι πολλών ειδών, αλλά τα πιο επικίνδυνα είναι αυτά που ξεκινάνε από τις ενδοκαρδίτιδες και με την αιματική κυκλοφορία φτάνουν στον εγκέφαλο, όπου εξελίσσονται σε άλλα μικροανευρύσματα σε διάφορα μέρη του αγγειακού δέντρου, που αιματώνουν τον εγκέφαλο Περισσότερα...





Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 1ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit