• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Εγκεφαλικές λοιμώξεις και λεμφωτική διήθηση

Εγκεφαλικές λοιμώξεις και λεμφωτική διήθηση

Εγκεφαλικές λοιμώξεις και λεμφωτική διήθηση

Καλό είναι να γνωρίζουμε ότι στις εγκεφαλικές λοιμώξεις ένα πολύ μεγάλο ρόλο στην παθογένεια, των εξ αυτών απορρεόντων συμπτωμάτων, παίζει μια διήθηση.

Όπως έχουμε διαπιστώσει και στη Βιονευρολογική, ειδικά κύτταρα, τα λεμφοκύτταρα, «περικλείνουν» τα μικρά αγγεία των κυττάρων και αρχίζουν να διηθίζουν το τοίχωμα τους.

Αυτόματα γίνονται παθολογικές εστίες μικροβίων και τραβούν σαν το μαγνήτη μακροφάγα κύτταρα που δραστηριοποιούνται επί τόπου. Αυτό με τη σειρά τους προκαλεί γλοιώσεις του ιστού που αυξάνουν τη φλεγμονή και το πρόβλημα του εγκεφάλου.

Το αποτέλεσμα είναι μια γενικευμένη φλεγμονώδης κατάσταση, με γρήγορη παθολογική εξέλιξη και εμφάνιση παθολογικών συνδρόμων.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

«Πως αισθάνεται ο απέναντι μου;»
Πάλι μια πάρα πολύ σπουδαία ερώτηση για όλους τους νευροψυχιατρικούς ασθενείς, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι με τη δική τους παρουσία στο περιβάλλον, αλλά και για το πώς επηρεάζουν αυτοί τους τρίτους και οι τρίτοι αυτούς Περισσότερα...



Αναστάτωση και ψυχική αδράνεια
Η ζωή τον τελευταίο καιρό, λόγω κρίσης, έχει πάρει πολλούς εντατικούς ρυθμούς με ανάλογη διέγερση των «μαγνητικών» πεδίων του καθενός και της ατμόσφαιρας τριγύρω Περισσότερα...



Η απώλεια των κινήσεων
Εκείνο που είναι η μεγαλύτερη κλινική διαταραχή, όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική στα διάφορα απομυελινωτικά σύνδρομα με κυρίαρχο αυτό της σκλήρυνσης κατά πλάκας, είναι η απώλεια της ικανότητας στο να εκτελεστούν διάφορες κινήσεις Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit