• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Ημικρανίες και επιστροφή της ομαλής κίνησης

Ημικρανίες και επιστροφή της ομαλής κίνησης

Ημικρανίες και επιστροφή της ομαλής κίνησης

Σε μια κρίση ημικρανίας, έστω και χαμηλής συμπτωματολογίας, είναι δυνατόν τμήμα ή μέλος του σώματος να εμφανίσει μια κινητική διαταραχή. Όπως έχουμε προσδιορίσει στη Βιονευρολογική, μια διαταραχή τέτοια έχει διάρκεια τριάντα με εξήντα λεπτά. Μετά επανέρχεται στο φυσιολογικό και μάλιστα αφού φύγει η ημικρανική κρίση.

Πρόκειται για κλινικές εικόνες που χρήζουν άμεσης διαγνωστικής επεξεργασίας, διότι είναι ιδιαίτερα επικίνδυνες. Αυτός ο ασθενής με το χαρακτηριστικό «πήγαινε-έλα» των συμπτωμάτων τις περισσότερες φορές είναι υποψήφιος για βαριές νευρολογικές βλάβες. Συνεπώς, δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει με διάγνωση και θεραπεία.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Παραβατική συμπεριφορά και «δικαστικός» πολιτισμός
H σύγχρονη ραγδαία ανάπτυξη των νευροεπιστημών μας έχει υποδείξει ότι η αρχή της ανάληψης ευθύνης αποτελεί ένα ουσιαστικό στοιχείο της ανθρώπινης συνεύρεσης και ζωής Περισσότερα...





H κληρονομική πολυεμφρακτική άνοια με ημικρανίες
Πρόκειται για τις πιο χαρακτηριστικές επιπλοκές των ημικρανιακών κρίσεων. Έχει έντονη κληρονομική επιβάρυνση και τακτικά βρίσκεται και στα μέλη της ίδιας οικογένειας, όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 2ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit