• Βιονευρολογικά

        -     Portal Νευρο-Ψυχιατρικών Παθήσεων  (Διεύθυνση: Δ. Κουντούρης)

Γενετικό «έλλειμμα» και μοριακή βιολογία στη νόσο Alzheimer

Γενετικό «έλλειμμα» και μοριακή βιολογία στη νόσο Alzheimer

Γενετικό «έλλειμμα» και μοριακή βιολογία στη νόσο Alzheimer

Οι τελευταίες έρευνες για τη γενετική προδιάθεση και τις θεραπευτικές δυνατότητες στη νόσο του Alzheimer γίνονται μέσω της μοριακής βιολογίας.

Η μοριακή βιολογία με τις παραμέτρους της πλέον μπορεί να δώσει ουσιαστικές πληροφορίες τόσο διαγνωστικές όσο και κατευθυντήριες θεραπευτικές για τη νόσο του Alzheimer.

Βέβαια σημαντικό είναι να γίνει μια υπενθύμιση· πρέπει πρώτα να διερευνηθεί το γενεαλογικό δέντρο, προκειμένου να ξέρει ο ερευνητής γιατρός σε ποια περιοχή και τι ακριβώς ψάχνει μικροβιολογικά, προκειμένου να έχει επιτυχία.

Βλέπουμε, δηλαδή, ότι όσο κανείς πλησιάζει περισσότερο στην ανάλυση και στη «ρίζα» του κακού, τόσο περισσότερο είναι αξιοσημείωτες γιατί όχι και απαραίτητες οι πληροφορίες από το ιστορικό του ασθενούς, σε ότι αφορά το γενεαλογικό του δέντρο.


Τι διαβάζουν άλλοι χρήστες τώρα

Νευρολογικές ασθένειες και καρκίνος ουροδόχου κύστης
Πολύ τακτικά νευρολογικές ασθένειες, ιδίως με την παρουσία τύπου πόνου στο μαλακό υπογάστριο ή και στην περιοχή της ουροδόχου κύστεως, μπορούν να εμφανιστούν σαν νευρολογικά συμπτώματα και να καλύψουν, όπως έχουμε δει στη Βιονευρολογική, κάποιο καρκίνο της ουροδόχου κύστεως Περισσότερα...



Οι διαταραχές του μετωπιαίου λοβού στην υπερκινητικότητα
Όπως έχουμε δει και στη Βιονευρολογική, αλλά τελευταία και από τις επιστημονικές ανακοινώσεις που κατακλύζουν τα διάφορα επιστημονικά περιοδικά του είδους, έχει γίνει πλέον γνωστό ότι στην υπερκινητικότητα και στη διάσπαση της προσοχής, κατά κύριο λόγο, υπάρχει μια διαταραχή, εντοπισμένη μεταξύ των άλλων στον προμετωπιαίο λοβό Περισσότερα...



Προσοχή όταν το παιδί παίρνει το ρόλο του ενήλικα
Στη Βιονευρολογική έχουμε δει παιδιά, μελετώντας τα ιστορικά ασθενών που παρουσίαζαν διάφορες παθήσεις, κυρίως καρδιοαγγειακού τύπου και καταθλίψεων, ότι πολλές φόρες από την παιδική ηλικία είχαν αναλάβει «ρόλους» που ήταν δύσκολοι για αυτούς Περισσότερα...



Παρακολουθούν τώρα*

Σεξ - Σεξουαλικά νοσήματα και νευρικό σύστημα - Μέρος 3ο

*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής.
Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel

Το κανάλι της νευρολογίας


logo

New In-feed Ad

Matched content unit