Μια από την πιο δύσκολη μυελοπάθεια, κυρίως με διαταραχή βαδίσματος, αταξία και πολλές φορές καρδιακές ενοχλήσεις είναι αυτή που προκύπτει από την ανεπάρκεια της βιταμίνης Ε.
Μάλιστα, αν είναι σε προχωρημένα σημεία μπορεί να εξελιχθεί και σε μυοπάθεια, αμφιβληστροειδοπάθεια και παρέσεις του βλέμματος.
Εδώ μεγάλο ρόλο παίζει ο έγκαιρος εντοπισμός των διαταραχών των λιπιδίων, τα επίπεδα της βιταμίνης Ε και κυρίως η κατάσταση που βρίσκονται οι ιστοί.
Πολύ πιθανόν και είναι δύσκολο τα επίπεδα της βιταμίνης Ε να μην είναι ανιχνεύσιμα στο αίμα και να χρειάζονται πιο ειδικές εξετάσεις και πιο περίπλοκους βιοχημικούς αναλυτές, προκειμένου να μπορέσει να εντοπιστεί για να δοθεί η συμπληρωματική αγωγή.
Πρόκειται για μια «νοητή» γωνία, κυρίως όπως το αντιλαμβανόμαστε στη Βιονευρολογική, μεταξύ δυο εγκεφαλικών σχηματισμών Περισσότερα...
Παρακολουθούν τώρα*
ΦΟΒΙΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΙΚΟΣ (1 από 3)
*Ο Δρ. Δημήτρης Κουντούρης έχει συμμετάσχει σε πολλές τηλεοπτικές εκπομπές σαν ειδικός επιστημονικός σύμβουλος επί θεμάτων Νευρολογίας και Ψυχιατρικής. Για πλήρη λίστα των τηλεοπτικών εκπομπών μπορείτε να επισκεφτείτε και το κανάλι μας στο YouTube: Neurology Channel
Sorry, there was a YouTube API error: Requests from referer https://www.googleapis.com/youtube/v3/playlistItems?part=snippet,status&playlistId=UUPeVwbctHRL1pUH0xzwIvmQ&maxResults=30&key=AIzaSyCxgcI7RsB21pyQ2hJADZEKxvy5Vz9zMRY are blocked. Please make sure you performed the steps in this video to create and save a proper server API key.